Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-20 18:20:00

Szombathely: Balázsy Péter lehet a Fidesz polgármester-jelöltje

Balázsy Péter, a Vas megyei önkormányzat hivatalvezetője lehet a Fidesz polgármester-jelöltje Szombathelyen - mondták az atv.hu-nak megyei fideszesek. A fiatal jegyző pártonkívüli, de jó kapcsolatot ápol fideszes vezető politikusokkal, így Hende Csabával is.

Szombathely: Balázsy Péter lehet a Fidesz polgármester-jelöltje

Ezekben a percekben kezdett ülésezni a Fidesz szombathelyi alapszervezete, és a testület napirendjén szerepel a polgármester-jelölés kérdése is. Az atv.hu-nak megyei fideszesek azt mondták, hogy Balázsy Péter jogász lehet a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje Szombathelyen.

Ő egyébként a Vas megyei önkormányzat hivatalvezetője, a Vas Megyei Területi Választási Iroda vezetője, címzetes egyetemi docens. A 33 éves jegyző jó kapcsolatot ápol vezető fideszes és kormányzati politikusokkal is, köztük Hende Csabával, a választókörzet parlamenti képviselőjével is, jelölése a fiatalítást, a generációváltást szimbolizálja.

Puskás Tivadart 2010-ben és 2014-ben is megválasztották polgármesternek. Viszont a Fidesz-KDNP a tüntetéseket és politikai turbulenciákat kiváltó munkatörvénykönyv módososítás után elveszítette az önkormányzati többségét a megyeszékhelyen.

Szombathelyen a Fidesz és Hende Csabáék egy ideje már keresték az alkalmas polgármester-jelöltet. A múlt héten a hírek arról szóltak, hogy Király Gábor kapus lehet a Fidesz polgármester-jelöltje, ezt viszont ő maga egy Facebook-posztban cáfolta.

„26 évnyi profi labdarúgó karrier után jelenleg a szabadságomat töltöm, a visszavonulásom bejelentése óta nem adtam nyilatkozatot, interjút! Ez a közlemény is azért született, mert rólam megalapozatlan hír jelent meg számos hazai oldalon”

- írta akkor.

Balázsy Péter neve - akit 2018-ban az Év fiatal vezetőjének választottak - már februárban is szerepelt a sajtóhírekben, akkor felvetődött, hogy polgármester-jelölt lehet és már akkor is ő volt a legesélyesebb. Király Gábor a hírek szerint rokonszenvezik vele, Az év vasi embere díját odaítélő grémiumnak Balázsy Péter is a tagja volt, amikor azt a kapus kapta.

Az Éljen Szombathely Egyesület vezette választási szövetség - aminek tagja az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a V, mint Vas Egyesület - februárban mutatta be polgármester-jelöltjét, Nemény András ügyvédet, volt országgyűlési képviselőt, aki 2014-től az ellenzéki Éljen Szombathely-frakció vezetője a közgyűlésben, az MSZP Vas megyei elnöke.

Ajánlom

További belföldi híreink