Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-18 06:34:00

Prisztás-gyilkosság: ügyvédje szerint megszólalt Rohac lelkiismerete

Jozef Rohac elismerte a bíróság előtt, hogy ő ölte meg 1996-ban Prisztás Józsefet. A Fenyő gyilkosságért és az Aranykéz utcai robbantásért elítélt férfi legkorábban 30 év múlva szabadulhat.

Jozef Rohac elismerte a bíróság előtt, hogy ő ölte meg 1996-ban Prisztás Józsefet. Fülöp Tamás, aki Rohac ügyvédje, elmondta az ATV Start műsorában, hogy ezzel a vallomással nagy fordulat következett be, mert ha ez igaznak bizonyul, akkor eddig ártatlanul ült egy ember a börtönben.

Rohac a bíróság előtt is beismerte, hogy ő ölte meg Prisztás Józsefet

 

Az ügyvéd elmondta, hogy védence, akit elítéltek a Fenyő gyilkosságért és az Aranykéz utcai robbantásért, leghamarabb 30 év múlva szabadulhat, és a 63 éves Rohac lelkiismerete megszólalt, hogy ne üljön egy ember ártatlanul börtönben, akit néhány éve jogerősen ítéltek el Prisztás meggyilkolásáért.

Az ügyészség nem hiszi el, hogy Rohac igazat mond, folytatta Fülöp Tamás, meg is kérdezték tőle, hogy ezután hány olyan esetet fog még bevallani, amire eddig még nem derült fény. Rohac erre úgy nyilatkozott, hogy ezt a gyilkosságot azért vallotta be, mert egy ártatlan ember bűnhődik őmiatta.

Az ügyvéd elmondta továbbá, hogy Rohac már egy évvel ezelőtt vallotta be ezt a gyilkosságot, és akkor kezdődött a perújrafelvétel, és most indult el az eljárás, Rohacot pedig jelenleg tanúként hallgatják ki.

atv.hu

További belföldi híreink