Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-16 12:28:00

Szünet nélkül keresik a Hableány három eltűnt áldozatát

A BRFK vízirendőrei a Készenléti Rendőrséggel és a koreai társszervekkel együttműködve, szünet nélkül folytatják a keresést a Hableány három, eddig még meg nem talált áldozatát – írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vízirendőrei a Készenléti Rendőrséggel, valamint a koreai katonákkal, parti őrökkel és tűzoltókkal együttműködve továbbra is folytatják a keresést, a Duna Budapesttől délre eső 215 kilométeres szakaszán. A megfeszített munka kiterjed a folyóra, valamint az ár- és hullámterületére egyaránt.

A hajókkal és motorcsónakokkal a vízen keresést folytatók állandó együttműködésben vannak a parti kutatást, illetve a légi felderítést végző rendőri egységekkel, folyamatos kapcsolattartás mellett, szisztematikusan, szünet nélkül végzik a keresést.

A két ország együttműködésében, az összes bevethető hajóval végzett keresés megállás nélkül, továbbra is folytatódik a fővárostól délre eső teljes Duna szakaszon.
A Hableány sétahajó és a Viking Sigyn szállodahajó Budapesten a Margit hídnál május 29-én este ütközött össze. A baleset következtében a Hableány hét másodperc alatt elsüllyedt fedélzetén a kétfős magyar személyzettel és harminchárom dél-koreai turistával. A tragédiát heten élték túl, hét holttestet pedig azonnal megtaláltak. Ezt követően indult a keresés, hogy megtalálják az eltűnt 21 holttestet. A több mint két hete tartó kutatás során 18-at megtaláltak és azonosítottak, három dél-koreai áldozat holttestét még nem találták meg.

Visszatekintő: Május 29.-én történt a hajókatasztrófa

atv.hu 

További belföldi híreink