Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-15 05:10:00

Kálmán Olga az élen, Karácsony a második a népszerűségi listán

Jelentős fölénnyel vezeti az ellenzéki főpolgármester-jelöltek népszerűségi listáját Kálmán Olga. Az IDEA Intézet felmérése szerint: a Demokratikus Koalíció politikusának 44 százalékos támogatottsága 18 százalékponttal haladja meg Karácsony Gergely népszerűségét, akit kissé lemaradva a Momentum jelöltje követ. Az előválasztás csaknem két hét múlva zárul.

Villámrajtot vett az az ellenzék főpolgármester-jelölti előválasztás második fordulójában Kálmán Olga. Az IDEA Intézet legfrissebb felmérése szerint ugyanis a DK jelöltjére a megkérdezettek 44 százaléka szavazna. Ez alapján Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd támogatottja 26, míg a Momentum favoritja a szavazatok 18 százalékát szerezné meg.

Az IDEA Intézet igazgatója szerint ebből az egy felmérésből még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

„Úgy tűnik, hogy a szocialista-párbeszéd szavazók még nem ébredtek rá az előválasztási kampányra, még nem érzik úgy, hogy érdekeltek lennének, értelme lenne elmenni a választásra. Amivel mi számolunk az induló számokhoz képest, hogy Karácsony Gergely jobbakat fog a következő mérésünkben produkálni, már csak azért is, mert az MSZP-Párbeszéd tábor is ébredezhet, magyarán az aktivitásuk növekedhet, úgyhogy ezeket a rajtnál lévő számoknak kell tekinteni” – magyarázta Böcskei Balázs.

A DK-t csak még több munkára sarkallják az ilyen felmérések. Bár az MSZP-t meglepte Kálmán Olga indítása, sőt a bizalom is megingott, de a párt elnöke szerint a politika nem a sértődésekről szól.

Tóth Bertalan azt mondta: Karácsony Gergely győzelméért küzdenek, el fogják fogadni az előválasztás végeredményét, és a következő lépés az, hogy ezt a bizalmi helyzetet helyreállítsák.

A Momentum jelöltje is nagyon optimista. Kerpel-Fronius Gábor szerint az az üzenet, hogy meg kell szabadítani Budapestet a Fidesz-maffiától. Ez pedig egyre több emberhez elér.

Az ellenzéki előválasztás második fordulója június 26-án délben zárul. A győztes lesz Tarlós István egyik kihívója az októberi önkormányzati választáson.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink