Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-13 09:02:00

Lattmann: Karácsony Gergely érdekében nyírták ki Botkát

A nap híre vendégei Lattmann Tamás, Rangos Katalin és Dávid Ferenc voltak szerda este. A műsor egyik témája az előválasztás körüli ellenzéki belháború volt, amivel kapcsolatban Lattmann, akinek a miniszterelnök-jelöltsége 2016-17 fordulóján felmerült az MSZP vezetőinek körében, felelevenített néhány személyes emléket.

Lattmann: Karácsony Gergely érdekében nyírták ki Botkát

Szerinte az ellenzéki térfélen zajló küzdelem évek óta nem szól másról, mint hogy az MSZP vagy a DK vezetésével jön-e létre az egyesült ellenzéki párt. Szerinte erről szólt Botka László 2017-ben megbukott stratégiája is, amelynek – Lattmann úgy látja – a végcélja az volt, hogy 2022-re az MSZP vezetésével jöjjön létre az ellenzék új vezető ereje.

Lattmann Tamás, akiről röviddel Botka László 2017 őszi bukása előtt derült ki, hogy néhány hónappal korábban az MSZP egyes vezetői miniszterelnök-jelöltként számoltak vele, azt mondta a műsorban, hogy Karácsony Gergely „Botka kicsinálásában ott volt a háttérben” és „az érdekében nyírták ki Botkát”, amit aztán az érintettek igyekeztek Lattmannra és Tarjányi Péterre kenni. Az inkriminált rész 21.07-nél kezdődik itt:

A nap híre Simon Andrással - 2019.06.12.

 

Lattmann Tamás felidézte Karácsony Gergely tavalyi, Indexnek adott interjúját is, amelyben a zuglói polgármester Lattmann szerint elismerte: már akkor miniszterelnök-jelölt urazták az MSZP-ben, amikor még bőven Botka volt a jelölt. (Lattmann részben rosszul emlékszik erre az interjúra. Bár Karácsony valóban beszélt arról, hogy Botka miniszterelnöksége idején is "suttogtak" az ő miniszterelnök-jelöltségéről, de - legalábbis Karácsony 2018-as állítása szerint - egy MSZP-vezető őt Botka lemondása után egy nappal hívta fel azzal, hogy „jó napot kívánok, miniszterelnök-jelölt úr”.)

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink