Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-09 05:45:00

Zavarba ejtő kérdésekre is számíthatnak a jelöltek az előválasztási vitákban

Mindhárom ellenzéki főpolgármester-jelölt összegyűjtötte az előválasztáshoz szükséges aláírásokat, ennek ellenére tovább folytatják a gyűjtést. A jelöltek már a jövő héten vitázhatnak. A szervező Gulyás Márton szerint olyan nagy az érdeklődés a rendezvényre, amilyet korábban egyetlen beszélgetés alkalmával sem tapasztalt.

Két napja mutatta be Dobrev Klára a DK főpolgármester-jelöltjét. Kálmán Olga egy nap alatt összegyűjtötte az előválasztáson induláshoz szükséges 2000 aláírást - közölte a párt sajtóirodája.

Karácsony Gergely egy budai piacon kampányolt. ((Fotó)) A Momentum jelöltje is vásárcsarnokos programra hívta a budapestieket.

A három jelölt már jövő héten leül vitázni. A szervező szerint bátran számíthatnak zavarba ejtő kérdésekre is.

„A vitának pont azt kell szolgálnia, hogy az erősségeiket is be tudják mutatni a jelöltek, de adott esetben láthatóvá váljon az is, hogy melyek azok a pontjai, amelyekben bizony nem biztos, hogy ők a legfelkészültebbek, és a budapestiek mindezek tudatában dönthessenek arról, hogy ki az, akit támogatnak” – mondta Gulyás Márton, a Partizán szerkesztője.

Levelezésnek és nem megállapodásnak nevezte Gyurcsány Ferenc az Egyenes beszédben azt a dokumentumot, amely alapján a DK eddig Karácsony Gergelyt támogatta. A elnök azonban mással is érvelt.

Gyurcsány Ferenc úgy látja, „az az erő, mert hogy ez a legfontosabb, hogy sugárzik valakiről, hogy velem tudtok nyerni, nincs mese, én vagyok a legjobb, ez az erő ez megkopott.”

Szerinte Karácsony Gergely – idézem – a kompromisszumok robotosa. Budapest érdeke azonban az, hogy nála több erőt és hitelességet sugárzó jelölt is részt vegyen az ellenzéki előválasztáson. „Nem lehet kompromisszumot kötni, és én Budapest élére nem kompromisszumokat kereső embert szeretnék javasolni a budapestieknek OV-ral szemben, hanem küzdő embert” – állítja a DK elnöke.

Karácsony Gergely viszont úgy látja, hogy az előválasztást ő fogja megnyerni. De arra már nem tért ki arra, hogy volt-e megállapodás vagy nem. Arra figyelmeztetett, hogy a változást akaró budapestieket nem érdeklik belső pártügyek.

„Szerintem lejárt annak az ideje, hogy az ellenzéki pártok közötti alkuk, játszmák, megállapodások, bármi más ellehetetlenítse azt a folyamatot, hogy Budapestet megváltoztassuk” – mondta Karácsony.

A Publicus intézet már a jövő héten megkérdezi a budapestieket a három ellenzéki főpolgármester-jelöltről. Pulai András egyelőre két főszereplősnek látja az előválasztást. Pulai András szerint „azt fogják mérlegelni szerintem a választók, hogy ez fontos-e, a városvezetés, és egy Budapest méretű másfél milliós várost lehet-e úgy vezetni, hogy valaki a műsorvezetői székből ül át, vagy pedig hogy valaki egy másik polgármesteri székből ül át: szerintem ez lesz az elsődleges kérdése ennek a választásnak.”

Puzsér Róbert továbbra is főpolgármester-jelölt, de nem indul az előválasztáson. Az LMP felbontotta a vele kötött szerződést, és a Jobbik is kihátrált mögüle.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink