Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-05 05:10:00

Egyre több szemét gyűlik a Balatonnál, és már veszélyes hulladékot is leraknak

Egyre több szemét gyűlik össze Balatonbogláron, ahol három hete volt lomtalanítás. Az utcára kihordott szemét egy részét a szállítók ott hagyták, aminek az lett mostanra a következménye, hogy a kint felejtett kupacok folyamatosan nőnek. Mindez akkor, amikor a város már a nyári turista szezonra készül.

Egyre több szemét gyűlik Balatonboglár utcáin

 

Alig használt mankópár is van a kidobott szemétben, de szinte minden megtalálható a balatonboglári lomtalanítás után kint maradt, illetve még azóta kihordott kupacokban. Bontott nyílászárók, raklapok, zsákokba csomagolt ismeretlen dolgok találhatók az út mellé szórva.

A környéken lakók azt mondják, hogy korábban sosem volt ilyen probléma ezen a részen, de most nem tudnak mit kezdeni az egyre nagyobb szemétkupacokkal. "Azóta is hozzák a hulladékot és olyan szemét  halmozódott itt fel, amit nem lehet kipakolni, Akkumulátor, gumi, építési törmelék, és ez sajnos az egész városra jellemző, több utcában is" - mondja Nemes Andrea.

Nemes Veronika már arról beszélt, hogy "veszélyes hulladékokat is leraknak, amit hogyha nem szállítanak el időben, akkor ez környezetszennyező, és gyerekek is babakocsival is, állatok is járnak arra, biztos, hogy nem egészséges dolog."

A polgármester azt mondja, hogy a gondot az okozta, hogy sokan olyan szemetet is kihordtak a lomtalanításkor, amit nem lett volna szabad.

"WC-csészéktől a rossz hűtőkön keresztül, üvegtáblákig, építési törmelékig, amit a szolgáltató természetesen nem vitt el. Úgyhogy ezek a nem odavaló lomok még mindig  kint vannak az utcán sok helyen" - jelentette ki Balatonboglár polgármestere, Mészáros Miklós.

A kint maradt kupacokat az önkormányzat a saját költségén fogja elszállíttatni, mert ez már nem tartozik bele a szolgáltató cég kötelezettségébe. A szállítás több milliós költsége a város vezetését váratlanul érte, így az arra fordítandó összeget más célokra biztosított pénzből kell majd elvenni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink