Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-05 20:10:00

„A főpolgármesternek az MTA melletti tüntetés első sorában kéne lennie”

Az elmúlt 30 évemet céges világban töltöttem, 1997 óta csináljuk a barátaimmal a cégünket. Tudom, milyen az, amikor kemény döntéseket kell hoznia, felelősséget kell vállalnia – ezt Kerpel-Fronius Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

„A főpolgármesternek az MTA melletti tüntetés első sorában kéne lennie”
Fotó: Facebook

Arról, hogy miért indul a főpolgármesteri előválasztáson, ez válaszolta: szeretem ezt a várost, itt élek, amióta megszülettem. Úgy látja: a versenyben lévő jelöltek (Karácsony Gergely, illetve az előválasztási folyamatból kiszállt Puzsér Róbert) nem elégítik ki a szavazók várakozásait.

Kerpel-Fronius kijelentette: a Momentumnak van 2030-ig szóló Budapest-víziója, az pedig külön felelősséget ró rájuk, hogy elértek Budapesten 17,3 százalékot.

Szerinte Tarlós István legyőzéséhez integratív ellenzéki főpolgármester-jelöltre van szükség, olyanra, aki meg tudja szólítani azokat a jobboldali szavazókat is, akik a polgári Magyarországot komolyan gondolták.

„Nem vagyunk SZDSZ-utódpárt, centristák vagyunk, én magam keresztény középosztálybeli családból származom” 

– tette hozzá ehhez.

Szerinte Budapest főpolgármesterének meg kellene szólalnia a Magyar Tudományos Akadémia körül kialakult helyzettel kapcsolatban, sőt MTA-ügyben a főpolgármesternek a tüntetés első sorában kell lennie. Hozzátette: nem lehet egy nemzetközi hírű kutatót úgy megalázni, ahogy ma Lovász Lászlót megalázta a parlament kulturális bizottsága, de egy általa irányított fővárosban „senki emberfiát nem lehetne így megalázni”, ahogy ma történt Lovásszal.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink