Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-29 11:15:00

Fény derült Tahi Tóth László utolsó titkára

Kárászy Szilvia a férje, Tahi Tóth László halála után több mint egy évvel már próbál talpra állni, lassan lezárni gyász időszakát.

Fény derült Tahi Tóth László utolsó titkára

„Próbálok talpra állni, de nagyon nehéz. Laci halála előtt az utolsó időben mindent át tudtunk beszélni. Nekünk is, mint minden házaspárnak, néha voltak gondjaink, de a kapcsolatunk az utolsó pillanatig fejlődni tudott. Rendkívüli, különleges ember volt, s amikor már nagyon beteg lett és érezte, hogy közel a földi élet vége, számot vetettünk az együtt töltött 25 évünkről. Áldás, hogy a végső szívdobbanásáig az otthonunkban, a sorssal megbékélve egymást ölelhettük” – mesélte Szilvia, akinek az emlékek felelevenítésekor könnyek szöktek a szemébe.

„Bízom abban, hogy jön a nyár, talán még jobban feltölt, és ősztől teljes erővel kezdhetek újra dolgozni, alkotni. Igaz, hogy mindig annak nehezebb, aki itt marad, de a meghitt búcsúzás nemcsak a távozónak hoz megbékélést, hanem az egyedül maradónak is. Laci halála után gyógyulás kellett a lelkemnek, ezért utaztam Nepálba a sógornőm unszolására. Néha már képes vagyok szívből is mosolyogni” – árulta el a zongoraművésznő, aki jól tudja, a párja azt akarná, hogy boldog legyen, ne gyászolja magányosan élete végéig.

Erre jó barátjuk, az azóta szintén elhunyt színművész, Székhelyi József is emlékeztette.

„Laci legnehezebb, utolsó időszakában napi szinten tartottuk a kapcsolatot Jocival, és talán ők is beszélhettek erről, mert barátunkként Józsi mondta nekem először, hogy Laci azt szeretné, hogy boldog legyek.

„Édes szívem, fel kell állnod, leszel még boldog”

– így próbált biztatni Laci halála után, és nem sokkal később utána ment – meséli az özvegy.

atv.hu/Blikk

Ajánlom

További belföldi híreink