Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-26 09:55:00

Szanyi Tibor optimista, szerinte működni fog a szocialisták kampánya

Szanyi Tibor szerint az MSZP nagyon optimistán néz a választás elé. Az MSZP EP képviselője erről az ATV Start című műsorában beszélt. Úgy látja, hogy lassan beérik az európai szocialisták társadalmi kérdésekre összpontosító, és a Föld kérdéseivel foglalkozó politikája.

Szanyi Tibor optimista, szerinte működni fog a szocialisták kampánya

A Strache-botrány miatt Szanyi szerint világosan látszik, hogy a szélsőjobboldali pártok orosz támogatással szét akarják verni az európai egység folyamatát. Elmondta, hogy a Fideszt szélsőjobbnak tekintik, míg a korábban ott helyet foglaló Jobbik eltolódott középre, bár levált tőlük egy réteg, a Mi Hazánk Mozgalom, amely szélsőjobboldali maradt, és Szanyi szerint politikailag a Fidesszel jelentősen együtt működnek.

Elhangzott, hogy a Fidesznek egyre nagyobb a népszerűsége, míg a Jobbik népszerűsége szinte eltűnt, a szocialistáknak két mandátumot jósolt a Medián, és a leginkább a DK tört előre. Szanyi Tibor azt mondta, hogy ha a közvélemény-kutatásra hagyatkoznának, akkor nem lenne szükség a szavazásra. Ő bízik abban, hogy 3 mandátumnál többet fognak szerezni, közölte.
Az MSZP politikusa beszélt arról, hogy vidéken az emberek információs zártságban vannak, de ő azért optimista, mert lelkesen fogadták őket a kampányuk során. Említette, hogy erős az utcai jelenlétük, míg a többi pártot szinte nem is látni az utcán.

Arról is szó esett, hogy az MSZP küld a legtöbb delegáltat a szavazókörökbe, de még így is a választókerületek több mint negyedében nem lesz ellenzéki delegált. Szanyi Tibor szerint ennek az is az oka, hogy főként vidéken a kistelepüléseken az emberek nem merik bevállalni semelyik párt képviseletét sem. Azonkívül addig amíg a hatósági megbízott szavazatszámlálók 30 ezer forintot kapnak, a társadalmi megbízottak nem kapnak semmit, és ez is probléma.

Az MSZP szerint a Fidesz érintett az osztrák botrányban, Pecinán keresztül, míg a Fidesz szerint az MSZP érintett benne. Az MSZP politikusa elmondta, hogy Pecinának sok érdekeltsége van Magyarországon. Felhozta, hogy a Népszabadság kisebbségi részének eladása hiba volt az MSZP médiaalapítványa részéről, de kényszerhelyzetben voltak, és nem tudták, hogy Pecina a Fidesz megbízásából vette meg a Népszabadságot. Nem volt rálátásuk az ügyre, folytatta, de Orbán Viktor biztos mindent tudott róla, hiszen sokszor találkoztak, állította.

atv.hu

További belföldi híreink