Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-24 07:53:00

Van Snapchatje? Visszaélhettek az adataival

A Snapchat néhány alkalmazottjának hozzáférése van az alkalmazás felhasználóinak helyadataihoz, elmentett snapjeihez, telefonszámaihoz és emailcímeihez, és korábban voltak olyan esetek, amikor ezeket az adatokat a felhasználók utáni kémkedésre használták – írja a Vice két volt és egy jelenlegi alkalmazott beszámolói és belső céges levelezések alapján.

Van Snapchatje? Visszaélhettek az adataival

A lapnak nyilatkozó két volt alkalmazott szerint alapvetően a törvényeket betartva használták a cég alkalmazottai ezt az eszközt, de voltak visszaélések is. Ezekről annyit árultak el, hogy több ember is részt vett bennük, a levelezésből pedig az derül ki, hogy a cégen belül tudtak az ügyről, és a levelekben arról is szó van, hogy mit tudnak ellene tenni. A lap ugyanakkor nem tudta kideríteni, hogy pontosan milyen módon éltek vissza az adatokkal.

A Snapchat szóvivője a lapnak elmondta, hogy az adatokhoz való engedély nélküli hozzáférés azonnali elbocsátást von maga után.

A volt alkalmazottak szerint ugyanakkor évekkel ezelőtt a cég még nem tudta olyan jól monitorozni, hogy ki fér hozzá az adatokhoz, mint most.

atv.hu/Index

Ajánlom

További belföldi híreink