Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-23 08:06:00

Nem bír magával a börtönben F. Hassan, a Ferihegyen elfogott terrorista

Az Iszlám Állam egykori tagja folyamatosan próbára teszi az őrök tűrőképességét: utasításaiknak rendszeresen ellenszegül.

Nem bír magával a börtönben F. Hassan, a Ferihegyen elfogott terrorista

A portál értesülése szerint a fegyőrök nem riadnak meg a F. Hassan sokszor provokatív, kötözködő viselkedésétől, az intézmény szabályait vele is ugyanúgy betartatják, mint bármelyik másik rabbal.

Úgy tudják, a szírt egyszemélyes cellában őrzik, ahol 24 órában kamerák figyelik minden mozdulatát. A többi rabbal gyakorlatilag egyáltalán nem érintkezik, kapcsolata csak az őrökkel van, a legtöbb nehéz pillanatot ételosztáskor okozza. A férfinak nem először gyűlik meg a baja a szabályok betartásával: korábban a nyírbátori menekültügyi befogadó központban volt, idegenrendészeti őrizetben. A Terrorelhárítási Központ tájékoztatása szerint ott fekete öltözékben járt, mint az Iszlám Állam terrorszervezet harcosai, nem vett részt a közös imákon, az őrzött állomáson elhelyezettekkel konfliktusba került, össze is verekedett.

F. Hassant 2018. december 30-án a Liszt Ferenc repülőtéren ellenőrizték. A 27 éves férfi hamis okirattal igazolta a saját és a vele lévő nő személyazonosságát, ezért a bíróság embercsempészés és más bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint három évre kiutasította Magyarországról. Ezt követően a férfi idegenrendészeti őrizetbe került, közben azonban a nemzetközi nyomozás kiderítette: F. Hassan 2016 óta az Iszlám Állam nevű nemzetközi terrorszervezet tagja. A nyomozás adatai alapján 2016-ban az ISIS Homsz városában gyilkolt. Egy helyi lakos megtagadta, hogy csatlakozzon a terrorszervezethez, ezért bosszúból húsz családtagját kivégezték.

További részletek itt.

atv.hu

További belföldi híreink