Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-23 11:06:00

Kósa Lajos még ma benyújtja a „Lex Czeglédyt”

Kósa Lajos és Kocsis Máté indítványozta, hogy szigorítsák a képviselőkre és a képviselőjelöltekre vonatkozó mentelmi szabályokat. A törvénymódosítás elfogadásához a parlament kétharmadának szavazata szükséges.

Kósa Lajos még ma benyújtja a „Lex Czeglédyt”

Az országgyűlési és Európai parlamenti képviselőjelölteket megillető mentelmi joggal kapcsolatos sorozatos ellenzéki visszaélések megakadályozása érdekében törvénymódosító javaslatot, mondhatni egy „Lex Czeglédyt” nyújt be az Országgyűlésnek a Fidesz korábbi és jelenlegi frakcióvezetője, Kósa Lajos és Kocsis Máté. Ezt a PestiSrácok.hu-nak nyilatkozta Kósa Lajos, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának fideszes elnöke.

A politikust a portál Czeglédy Csaba büntetőügyeiről és az EP-választásokról kérdezte.

Kósa Lajos elárulta, egy olyan törvénymódosítást tesznek le az Országgyűlés asztalára, amely kimondja, hogy egy képviselőjelöltet abban az esetben, ha ellene büntetőeljárás folyik valamilyen bűnügyben, és a vádemelés még azelőtt megtörtént, hogy képviselőjelöltként nyilvántartásba vették volna, akkor az adott bűnügyben ne illesse meg a mentelmi jog. 

Kiemelte, a „Lex Czeglédyt” még csütörtökön benyújtják, világossá téve, hogy amíg az ellenzék légből kapottan tolvajozik és korrupcióról beszél, addig a választásokat arra használják ki, hogy egy bűnözőt menekítsenek ki a büntetőeljárás alól, visszaélve a mentelmi joggal – írja a portál.

Kósa Lajos a PestiSrácok.hu kérdésére úgy válaszolt, miután a törvénymódosítás a mentelmi joggal kapcsolatos, elfogadásához a parlamenti képviselők kétharmadának a szavazata szükséges.

Czeglédy Csaba a DK EP-listájának utolsó helyén szerepel, az ellenzéki delegáltakkal felduzzasztott Nemzeti Választási Bizottság nem függesztette fela mentelmi jogát, ami miatt Völner Pál igazságügyi államtitkár nekiment az NVB-nek. Az elnöknek azt írta, nem volt még példa arra, hogy köztörvényes bűncselekmény gyanúja esetén ne függesszék fel a mentelmi jogot.

atv.hu

További belföldi híreink