Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-23 06:20:00

Bezárnak a nyilvános illemhelyek Pécsett

Egyre többen panaszkodnak Pécs belvárosában arra, hogy nincsenek nyilvános illemhelyek. Illetve ahol van, az valamilyen oknál fogva be van zárva. A problémát csak a városlakók érzik, a városháza tájékoztatása szerint elegendő illemhely van.

Bezárnak a nyilvános illemhelyek Pécsen

 

Pécs történelmi belvárosában két illemhelyet talált ma az ATV Híradó stábja, de ha szükség lett volna a használatukra, bizony hamar az arcunkra fagyott volna a mosoly; ugyanis amikor ott jártunk egyik helyre sem sikerült bejutni. Zárva voltak.

"Van épített köz WC a területen, csak hát úgy látszik, hogy vagy személyzet nincsen, vagy akarat, hogy nyitva tartsák őket. Én magam is sokat éltem külföldön, és azt tudom, hogy az egy kardinális kérdés, hogy legyenek nyilvános wc-k" - mondta Kunszt Márta DK-s önkormányzati képviselő.

Az utcán találomra megállított járókelők is csodálkoztak, hogy miként fordulhat elő, hogy Pécsen nincs a kirándulók kedvel célpontjainak közelében nyilvános illemhely. Mivel nincsenek, ezért sokan rejtett, vagy akár kevésbé rejtett helyeken intézik el a dolgukat.

Az ATV Híradó kereste a pécsi városházát is az illemhelyek ügyében. Választ ismét csak írásban kaptak, amiből megtudható, hogy Pécs történelmi belvárosában 10-15 évvel ezelőtt mindössze egy-két illemhely volt, de ma már megfelelő számú ilyen hely áll rendelkezésre. Igaz, a felsorolásban szereplő helyek a történelmi belvárostól távol eső utcákat, tereket jelölt meg.

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink