Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-22 14:45:00

Stratégiát kell-e váltaniuk a Strache-botrány miatt? - megkérdeztük Novák Katalint

Nem váltanak stratégiát a Strache-botrány miatt - derült ki Novák Katalin szavaiból, amikor ma megkérdeztük az államtitkárt, aki a Fidesz alelnöke is. A Fidesz olyan pártcsaládot választ majd Brüsszelben az EP-választás után, ahol a bevándorlás-ellenes politikát, a keresztény kultúrát és a családpolitikájukat is tudják képviselni. Nem menekülnek a nyilvánosság elől a Strache-videó Pecina vonatkozásai miatt sem - derült ki a szavaiból.

Stratégiát kell-e váltaniuk a Strache-botrány miatt? - megkérdeztük Novák Katalint

Eddig sem az osztrák belpolitikától tettük függővé a Fidesz stratégiáját, az európai szintű stratégiáját. Azért azt mondom, hogy nem - így reagált Novák Katalin államtitkár, aki a Fidesz külkapcsolatokért felelős alelnöke is, amikor egy mai sajtótájékoztatón megkérdeztük: a Strache-botrány után a Fidesznek vagy a kormánynak kell-e stratégiát váltania?

“Mi dolgozunk azon, erről már beszéltünk többször is, hogy az európai uniós választásokat követően mi lesz az a politikai szövetség, melyik lesz az a politikai család, amelyben a lehető leghatékonyabban tudjuk a magyar embereknek az érdekét európai szinten is érvényesíteni, képviselni a jövőben is. Ahol azokat a fontos elveket, értékeket képviselni tudjuk, amit eddig is. És ahol egy bevándorlás-ellenes, a keresztény kultúrát, a családokat támogató álláspontot a lehető leghatékonyabban tudunk érvényesíteni” - tette hozzá Novák Katalin.

Munkatársunk egy másik kérdésére, hogy a Strache-botrány után sajtóhírek szerint a Fidesz politikusai, illetve a kormány tagjai lemondanak fórumokat, sajtótájékoztatókat, mert kínos számukra a kiszivárgott videónak a Pecinára és a magyar médiaviszonyokat érintő utalása, Novák Katalin azzal reagált: “Ha így lenne, nem állnék most itt ebben a körben. Szerintem ez önmagában is cáfolja azt, hogy bármi hasonló igaz lenne” - mondta.

Azt is cáfolta, hogy a fideszes politikusok országjáró fórumsorozata a Strache-botrány miatt szünetelne. “Azt mi nagyon aktívan folytattuk az elmúlt héten, az a tervek szerint zajlott le. Az utolsó időszak mindig inkább a mozgósításról szól, nem pedig a fórumoknak a tartásáról, tehát semminek a lemondásáról nem tudok, sem arról, hogy bárki is menekülne a nyilvánosság elől” - mondta a sajtótájékoztatón Novák Katalin. 

További belföldi híreink