Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-21 13:52:00

Strache-botrány: Pénteken összeül a nemzetbiztonsági bizottság

A Strache-botrány magyar szálait derítené fel a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke a péntekre összehívott rendkívüli bizottsági ülésen. Mirkóczki Ádám szerint az is kérdés lehet, hogy van-e egyáltalán olyan ember a magyar kormányban vagy akörül, aki zsarolható harmadik fél által.

Strache-botrány: Pénteken összeül a nemzetbiztonsági bizottság

Rendkívüli bizottsági ülést hívott össze péntekre az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke, Mirkóczki Ádám, hogy megvizsgálják a Strache-botrány magyar vonatkozású szálait. A Jobbik-frakció közleménye emlékeztet: Heinz-Cristian Strache a kiszivárgott videófelvételen többek között orosz befolyásról beszél, valamint "isteníti" Orbán Viktor sajtószabadságot korlátozó intézkedéseit. A Jobbik szerint a felvételen elhangzottak lehetséges nemzetbiztonsági kockázatokat is felvetnek hazánkra nézve.

Mirkóczki Ádám hétfőn az Egyenes beszéd című műsor vendége volt, ahol elmondta, hogy ha az orosz fél is megjelenik ebben a történetben – merthogy az osztrák politikus magyar mintára szerette volna átalakítani az ottani sajtórendszert –, akkor az minősített esete a nemzetbiztonsági kockázatnak és kötelesek ezzel foglalkozni. Eközben – tette hozzá – azt is érdemes lenne megvizsgálni, hogy vannak-e olyan emberek a kormányban, vagy a kormányhoz közel, akik orosz, vagy más fél által zsarolhatók-e.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink