Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-20 10:59:00

LMP: A klímabűnözés a legnagyobb korrupció

Az LMP a klímabűnözést tartja a legnagyobb korrupciónak; az Európai Parlamentben (EP) azért fognak küzdeni, hogy ne "a szennyező nagyvállalatok" irányítsák az uniós döntéshozatalt a lobbistáikon keresztül - mondta Vágó Gábor EP-listavezető hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Az unió súlyos kihívások előtt áll, amelyekre jelenleg még adható érdemi válasz, öt év múlva azonban már késő lesz - mondta az ellenzéki politikus. Kifejtette: "fontos a korrupció témája itthon is, de a legkorruptabb emberek és a legkorruptabb intézmények azok a klímabűnözők, akik nemcsak a pénzünket lopják el, de a tiszta levegőnket, az egészséges környezetünket és a jövőnket is". 

Hangsúlyozta: a klímaváltozás kérdését az uniós polgárok a második legfontosabb ügynek tartják. Az LMP már tíz éve foglalkozik a kérdéssel, míg a többi ellenzéki párt csak ebben a választási kampányban "ébredt fel" - tette hozzá. 

A politikus kérdést kapott arról, hogy az LMP mindössze 70 delegáltat küld az EP-választás több mint 10 ezer magyarországi szavazókörébe. Vágó Gábor azt mondta: addig nem lehetnek elégedettek, amíg nincs minden szavazókörben delegáltjuk, de az ellenzéki pártok koordinációja biztosítja, hogy ellenőrizhessék a választások tisztaságát.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink