Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-20 07:18:00

Egy szertáros fogadta "a két senkit": Kövér durván beleszállt Márki-Zayba és Kész Zoltánba

Szerdán vették fel a Bayer show-t Kövér Lászlóval, még a nagy botrányt kiváltó zuglói megnyilvánulása elött. Szerinte Weber “jellegtelen karakter”, az esélyei pedig Juncker székére napról napra csökkennek - állította. A Néppártról pedig azt mondta: “mi a fészkes fenének szavazzon ma egy konzervatív ember azokra a pártokra, akik bennünket ki akarnak zárni az Európai Néppártból?”

Egy szertáros fogadta "a két senkit": Kövér durván beleszállt Márki-Zayba és Kész Zoltánba

Bayer Zsolt úgy vezette fel Kövér Lászlóval a beszélgetést, hogy elmondása szerint elhatározta, már az elején sarokba szorítja a vendégét és arról kérdezi: belekötött-e Brüsszel a magyar babavárási rendszerbe. “Úgy kötött bele, hogy úgy tűnjék, hogy nem kötött bele” - válaszolt Kövér László, aki mint mondta, nem hiszi, hogy a brüsszeli mentegetőzésnek kellene hitelt adniuk. “2010 óta az élő fába is belekötöttek” - tette hozzá. Orbán Viktor ugyanakkor péntek reggel a közrádiós interjújában elismerte, hogy a magyar kormány kereste meg Brüsszelt, a babaváró program biztonsága, kiszámíthatósága érdekében kértek előzetes brüsszeli hozzájárulást. “Ha az a kezünkben van, onnantól kezdve nem lehet minket megtámadni”.

Kövér László a Bayer Show-ban - mint kiderült - azért nem tudhatta, hogy mit mondott a miniszterelnök, mert a műsort - tudatta Bayer Zsolt - szerdán vették föl.

“Két senki”

Amikor Bayer arról kérdezte, véletlen-e az, hogy a “sikeres Orbán-Trump találkozó után Mészáros Lőrinc várható amerikai kitiltásáról cikkezett a sajtó, Kövér László visszakérdezett: az véletlen-e, hogy Orbán Viktor washingtoni látogatásával egy időben az amerikai külügyi vezetés, “a State Department alagsora alatt még két emelettel valaki, egy szertáros fogadta Márki-Zayt és Kész Zoltánt, a két senkit, ebben a pillanatban” - kérdezett vissza Kövér László.

Az Orbán-Trump találkozóról az volt a véleménye, hogy az világos üzenet Közép-Európa felé: lehet a transzatlanti kapcsolatokat más alapokra is helyezni, mint ahogy az Obama-kormányzat alatt működött, vagy ahogy az uniós vezetés, a Merkel-féle politika jellemezte. Egy emancipálódás történt a kis államok külpolitikájában, nem Brüsszelen és Berlinen keresztül tárgyalunk már egymással. De a lojalitás fontos - magyarázta Kövér László.

Azt is elárulta, hogy nem mindenben azonosul Trump külpolitikájával, politikai nézeteivel, az USA érdekei pedig nem feltétlenül esnek egybe a magyar érdekekkel. Sok esetben keresztezik is egymást, és nem mi tudjuk eltéríteni őket. De “sokszor nemcsak hogy szimpatikus, amit Donald Trump csinál, de egyenesen felszabadító erejű” - hangoztatta Kövér László az America first mondatra utalva.

State Department: Sunyi politika maradványai

“Ez sokkal kevésbé volt agresszívan tolakodó, mások fölé terebélyesedő”, mint az a “sunyi politika, mint aminek a maradványai a State Department működésében a mai napig fellelhetőek” - fogalmazott. Soha nem mondták ki, hogy Amerika érdeke érvényesül, de a Clinton- és az Obama-adminisztráció is úgy gondolta, hogy ők a világ bármely országának megmondhatják, milyen irányt kövessen - magyarázta a müsorban.

Weber “jellegtelen karakter”

Manfred Weberről - hogy a saját szülőfalujában bérelt hivatali irodát, és ezzel állítólag 400 ezer eurót spórolt volna -, Kövér László azt mondta: nem szívesen kommentálja ezt az ügyét, mert érdektelennek tartja. Az EPP azzal, hogy Weber a csúcsjelölt, a saját súlyáról is kiállította a bizonyitványt - mondta. Arra, hogy mekkora az esélye, hogy Juncker utódjának megválasztják a bajor csúcsjelöltet, Kövér nem akart jóslásokba bocsátkozni. “Veszélyes, különösen, ha a jövőre vonatkozik” - tréfált a műsorban. De, mint mondta, napról napra csökken Weber esélye. Nemcsak azért, mert jellegtelen karakter, hanem mert a csúcsjelölti rendszert - “amit a németek találtak ki, saját maguknak” - sem osztják töretlenül a pártcsaládok. Ezzel “kicselezték a szerződéseket és az Európai Tanácsot már az előző választás esetén is” - fogalmazott Kövér.

Néppárt? Mi a fészkes fenének...

A választás végén a mandátumok számának az összeadása után derül ki, hogy a Fidesz esélyei nőttek-e a bennmaradásra a Néppártban, és hogy a balracsúszást meg tudják-e akadályozni. A kedvezőtlen folyamat nagyjából azóta zajlik a Néppártban, hogy Merkel kancellár lett - állította. Kövér úgy fogalmazott: fellengzősen nagyképűen, “mérhetetlenül elbizakodottnak” hangzik, de a Néppárt jövőjét is meghatározza, hogy a Fidesz tagja lesz-e a Néppártnak. A német-magyar stratégiai, partneri viszonyt is érinti, ha a Fidesz a Néppárt “falain, ajtóin” kívülre kerül, el fog jellegtelenedni a Néppárt - jósolta.

“Igazándiból nem nekünk van szükségünk az Európai Néppártra, hanem az Európai Néppártnak lenne szüksége az olyan típusú pártokra, mint amilyen a Fidesz, vagy akár olyan pártokra, amik most nincsenek az Európai Néppárton belül, de szívesen belépnének, mint a lengyel PiS, vagy az olasz Liga”. A baloldalnak mindig meglesz a maga “abnormális bolondériája”, mint egy olyan karakteres program, amire annyi, amennyi ember hajlandó szavazni - osztotta meg a meglátását Kövér László.

De szerinte fel kell tenni a kérdést: mi a fészkes fenének szavazzon ma egy konzervatív ember azokra a pártokra, akik bennünket ki akarnak zárni az Európai Néppártból? Mi különbözteti meg a Néppárt 60 százalékát a liberálisoktól, akik nyíltan vállalják, hogy ők liberálisok? Az önazonosság elvesztése, a meghasonlás politikai értelemben előbb-utóbb a halálhoz vezet - festett sötét képet a műsorban.

Abnormalitás, férfi a női öltözőben

A Bayer show végén eljutottak a gender kérdéshez is, hogy az “abnormalitás” küzd a normalitással, mégpedig a német közszolgálati tévének a magyar családtámogatási rendszert ért bírálata és a férfi-nő kapcsolatáról szóló műsor apropóján. Mivel a Bayer Show-t szerdán vették fel (vélhetően korábban, mint ahogy a zuglói lakossági fórumon Kövér a homoszexuálisokról és az örökbefogadásról beszélt volna), így az Index cikkéről és az annak nyomán kitört politikai botrányról említést sem tettek. Magáról a “témakörről ” viszont igen. Kövér László ugyanis az abnormalitás vs. normalitás kapcsán arról kezdett beszélni, hogy ő - ez a világon több ezer éve így van -, az emberiség történetében nem lát morális, szellemi fejlődést, örök emberi probléma a jó es a rossz közötti “eltévedés”. A modern XXI. századi körülmények között ugyanez zajlik. Azt nem gondolták volna 15 éve sem, hogy olyan gyorsan változnak az idők és az erkölcsök, “hogy ide is eljutunk, hogy azt is kétségbe vonják, hogy valaki fiúnak születik-e vagy lánynak. Ma Európában ez a trend. Ha úgy gondolja szegény, majd eldönti! Ha úgy gondolja, hogy rosszul rakta őt össze a Jóisten, vagy a biológia, az evolúció, tökmindegy, akkor ő változtat rajta, és lehetőség szerint a tb ezt persze majd finanszírozza” - méltatlankodott a házelnök, mire nagy tapsot kapott.

“Ha ő férfiként a női öltözőben szeretne öltözni, mert azt állítja magáról, hogy nőnek érzi magát, akkor az egyenlő bánásmód hatóság neki ad igazat, a munkaadójával szemben” - sorolta Kövér László, aki szerint a hülyeség Magyarországon is terem bőven. Tenni kellene, hogy szűkítsük ezeket a tereket, “mielőtt az életterünket elfoglalják” - hangoztatta a műsorban, hiszen mint mondta, még 30-15 éve sem gondoltuk, “hogy ide jutunk”.

Aztán a klímahelyzetről is beszélt, a világ kihívásai kapcsán, a környezetvédelmi problémákat, a tenger elszennyezödését említve. (Ezzel igyekezett nyilván cáfolni azokat a híreket, hogy “agymosottak” lennének, akik a klímaváltozással foglalkoznak.) A migrációt is összekötötte a klimaváltozással. Lenne szerinte miről beszélni, amikor valaki “világkormányzásról” álmodozik, “meg összefogásról, meg integrációról”. De - vezette le Kövér - szerinte ezen nagy problémák megoldása materiális, gazdasági érdekekbe ütközik. És a politikusok ezért inkább “keresnek maguknak egy homokozót, és azzal foglalkoznak, hány wc-t kell egy közintézménybe csinálni, kettőt, hármat, vagy többet attól függően, hogy az LMBTQ az éppen melyik betűnél tart”.

Az előzmény

Kövér nagy politikai botrányt kiváltó szerda esti zuglói fórumán elhangzott eszmefuttatásáról az Index számolt be. Az Index tudósítása szerint Kövér László egy írásban feltett kérdésre - “hogyan lehet megőrizni a keresztény kulturát egy olyan világban, ahol az élet minden területén lopakodik a liberalizmus?” -, válaszában azt mondta: erkölcsi értelemben semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg a között, aki ezt követeli. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá, hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni.

De arról is beszélt, hogy „egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak”.

Gulyás Gergely a kormányinfón lényegében egyetértett a házelnökkel, azt mondta: nem tartják helyesnek, ha egy gyereknek két apával kell felnőnie, “ezt önzésnek tartjuk, és hátrányos helyzetbe hozza azokat a heteroszexuális párokat, amelyeknek nem lehet gyereke”.

Az ellenzék és az LMBTQ közösség részéről Kövér Lászlóra össztűz zúdult. Szombaton az Országgyűlés elnökének a lemondását követelték a homoszexuálisokat érintő kijelentései miatt a Budapest Pride által kezdeményezett demonstráción a Kossuth téren. A tüntetés résztvevői szivárvány színű zászlókat lobogtattak, a tömegben látni lehetett MSZP-s, DK-s, Momentumos zászlókat is, de feltűnt a Liberálisok molinója is.

További belföldi híreink