Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-18 19:52:00

Életveszély: Megnyílt a föld a Pécs melletti Kővágószőlősön

Megnyílt a föld a Pécs melletti Kővágószőlősön. Korábban pince lehetett az az üreg, amelyik most az egyik utca burkolata alatt keletkezett. Most az utcát lezárták, mert balesetveszélyes lenne a közlekedés a gödör miatt.

A felszínen egy kb fél méteres lyuk látszik az aszfalton, de alatta egy méretes nyílás tátong. Stábunk egy kiskamerát engedett le a kővágőszőlősi utca burkolata alá, itt látszik igazán, hogy az úttest alól a víz kimosta a talajt, így annak egy része, a benne húzódó gázvezetékkel együtt most a levegőben lóg.


"Valaki bedob egy csikket, felrobban az egész."

- mondta az ATV Híradónak Galamb József.

A közelben lakók attól tartanak, hogy a gázvezeték sérülése esetén komoly veszélybe kerülnek.

"Ott van a gázvezeték, és akkor már nagyon nagyon gond lesz, hogyha az véletlenül törik vagy szakad, akkor itt súlyos életveszély is lehet. szerintem." - tette hozzá Galamb József.

Az utcát most lezárták, így kocsival nem lehet bemenni. Hogy mi lesz gödör sorsa, majd csak később dől el.

"Megállapították, hogy közvetlen életveszély az eset kapcsán nem történt, ezért körbekordonozták a helyszínt, majd pedig a következő héten a társszervekkel együtt fogják kivizsgálni, hogy ténylegesen milyen további intézkedésekre van szükség." - ezt pedig már Sárkány Sándor, a Baranya megyei Katasztrófavédelem szóvivője mondta.

A közelben lakók egyébként azt mondták, a szomszédban álló ház pincéje lógott be az út alá, és valószínű, hogy most ez a nagyjából nyolc méter hosszan elnyúló, 2-3 méter mély üreg nyílt meg újra.

atv.hu

További belföldi híreink