Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-15 17:09:00

Karácsony: Tarlós nem mond igazat a patkányhelyzetről

Karácsony Gergely zuglói polgármester szerint Tarlós István főpolgármester nem mond igazat a fővárosi patkányhelyzetről.

Karácsony: Tarlós nem mond igazat a patkányhelyzetről

Az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje a főpolgármesternek szerdán az M1 aktuális csatornának adott interjújára reagált, amelyben Tarlós István arról beszélt: május 8-án elindult a "többletirtás", a hatóság írásban nyilatkozott, hogy semmiféle egészségügyi vészhelyzet nincs. A főpolgármester utalt arra is, hogy Karácsony Gergely a jelenlegi patkányirtásért felelős cég megbízását bizottsági tagként támogatta.

Karácsony Gergely szerda délutáni Facebook-posztjában azt írta: Tarlós István folyamatosan félrevezeti a budapestieket. Kiemelte: a főpolgármester az interjúban azt állította, hogy "2010-ben magasabb volt a patkányészlelésről szóló bejelentések száma, mint most". Ezt az állítást - Karácsony Gergely szerint - a főváros saját hivatalos anyaga cáfolja.

Ebből világosan látszik, hogy a patkányok elszaporodása akkor történt, amikor "összeomlott a fővárosi szemétszállítás, nem mellesleg fideszes korrupciógyanús ügyek miatt" - szögezte le a zuglói polgármester, hozzátéve: erre a helyzetre választottak ki egy alkalmatlan céget, amely - "egyre erősebb gyanú szerint - Tarlósék asszisztálásával nem létező referenciákat hazudott magának".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink