Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-04 18:49:00

Megtaláltuk a rokkantnyugdíjast, akinek tévedésből 80 milliót utaltak

Nem ismerte el bűnösségét az a Faddon élő rokkantnyugdíjas nő, akinek korábbi munkahelye tévedésből 267,8 euro helyett 267.800 eurot - akkori árfolyamon több mint 80 millió forintot utalt. Az asszony német számlájára érkezett a pénz, amit az eddigi adatok szerint azonnal fel is vett és nem volt hajlandó visszautalni. Stábunk Faddon megtalálta a nőt, de nem nyilatkozott.

A Tolna megyei Fadd Dombori nevű üdülőhelyén él az az asszony, aki egy rosszul beütött tizedesvessző miatt kapta a neki szánt havi járandóság ezerszeresét még három éve. 267 helyett 267 ezer eurót utalt neki egy cég könyvelője véletlenül.

Bajusz János, a Szekszárdi Törvényszék sajtótitkára elmondta, „a könyvelő miután észlelte a tévedést, felhívta a vádlottat és felszólította őt a különbözet visszafizetésére. A vádlott ígéretet tett a visszafizetésre, de ennek továbbra sem tett eleget.”

Az asszony a pénzt felvette és abból két luxusterepjárót vásárolt. Az asszonyt és családját Faddon találta meg az ATV riportere, de hangos fenyegetések közepette jelezték, hogy a nő ártatlan és nem szeretnének nyilatkozni. Az ügyben tartott előkészítő tárgyalás nem járt eredménnyel.

„A vádlott ténybelileg elismerte cselekményét, de nem ismerte el bűnösségét” – nyilatkozta Bajusz János.

A nő arra hivatkozott, hogy ő azt hitte, hogy a kft-től a korábban elmaradt 10 évnyi járandóságát fizették ki egyben, ezért vette fel a pénzt. Az ügyben június elején tart tárgyalást a bíróság, mivel a nőt sikkasztással vádolják.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink