Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-05-03 19:48:00

Többen meghaltak egy pokolgépes támadásban Jemenben

Pokolgép robbant a délkelet-jemeni Hadramaut tartományban pénteken; három ember meghalt, négyen megsebesültek - közölte egy helyi tisztviselő az AP amerikai hírügynökséggel.

Egy neve elhallgatását kérő, helyi rendőrségi tisztviselő közlése szerint a robbantás egy motorostaxi-állomás közelében történt, Hadramaut tartomány al-Kotan nevű körzetében.

Az AP eddigi értesülései szerint három halálos áldozatról és négy sérültről tudni, akik közül ketten - a rendőrségi tisztviselő közlése szerint - válságos állapotban vannak. További részletek egyelőre nem ismertek, senki sem vállalt felelősséget a támadásért.

A dpa hírügynökség információi szerint a merénylet feltehetően az al-Kaida nevű terrorszervezethez köthető, szerintük a támadásnak pedig legkevesebb hat halálos áldozata és hét sebesültje van.

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán támogatását élvező húszi síita lázadók, valamint a Szaúd-Arábia és egyéb arab országok által támogatott, a nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz - a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz - hű erők között. A felkelők ellen 2015 márciusában lépett hadba a kormányerőket támogató arab koalíció, miután a húszik elfoglalták az ország északi részének nagy részét és a fővárost, Szanaát is, elűzve a nemzetközileg elismert kormányt.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink