Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-29 20:44:00

Gyurcsány élő adásban beszélt Bangónéról: mi nem ilyenek vagyunk!

Telefonon beszélt Tóth Bertalan MSZP-elnökkel Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Bangóné Borbély Ildikó patkányozós kijelentéséről – ezt a DK elnöke árulta el az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Gyurcsány élő adásban beszélt Bangónéról: mi nem ilyenek vagyunk!

A DK elnöke szerint komoly dilemma elé került az MSZP, de a többi baloldali párt is a Bangóné kijelentése nyomán előállt helyzet miatt. A dilemma feloldásához szerinte jó kapaszkodó, ha az érintettek visszamennek oda, hogy miért is küzdenek valójában, 2-3-4 parlamenti helyért vagy valami másért. Szerinte azért, hogy nyugodt, tisztességes, becsületes, emberi országot csináljanak Magyarországból.

Szerinte a Bangónééhoz hasonló állítások nem egyeztethetők össze ezzel a céllal, nem fogadható el sem a politikai ellenfelek, pláne nem a szavazóik dehumanizálása – hozzátette azonban, hogy a kormánypártok vezetőinek jelentős részét köztörvényes gazembernek nevezni legitim állítás.

Ez szembemegy azzal a céllal, hogy a választók az ellenzéki pártokról azt lássák: embertelen körülmények között is emberek tudtak maradni.

Gyurcsány szerint fontos, hogy a DK aktivistái el tudják mondani a választóknak, ők nem ilyenek – és mint mondta: nagyon reméli, hogy más, vagyis az MSZP sem lett ilyen. Ha ugyanolyanokká válunk, mint ami ellen küzdünk, akkor minek küzdünk? – tette fel a kérdést a DK elnöke, aki szerint nem szentesíti a cél az eszközt. Ugyanakkor – mondta Gyurcsány – nem szeretné az MSZP bajait fokozni, mert az nem lenne tőle elegáns.

Amit erről az ügyről gondoltam, azt elmondtam az MSZP elnökének ma reggel – árulta el az ATV nézőinek Gyurcsány Ferenc, hozzátéve: ő hívta fel telefonon Tóth Bertalant.

Van egy határ – tette hozzá, leszögezve: azok, akikkel nem ért egyet, talán bűnös emberek, de emberek, és ezt senki nem vonhatja kétségbe. A másik oldalon – tette hozzá Gyurcsány – szakmányban hangoznak el durvább kijelentések ennél, de szerinte nem ez a mérce.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink