Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-24 18:46:00

A Fidesz erősödik, Dobrev a legnépszerűbb EP-listavezető

Dobrev Klára mindenkit megelőzött a népszerűségi listán az EP-listavezetők közül. A lehetséges 10 pontból 5 pontot kapott, de még így is megelőzte a többieket.

A Fidesz erősödik, Dobrev a legnépszerűbb EP-listavezető

Böcskei Balázs az IDEA Intézet politológusa elmondta, ennek az lehet az oka, hogy sikeres az üzleti életben, és küzdő, harcos mentalitást is képes hozni. Azonkívül egy nő megjelenése a politika színterén mindig szimpatikus a közvélemény számára.

A politológus arról is beszélt, hogy kétezer embert kérdeztek meg a szokásos közvélemény-kutatási módszerekkel. Természetesen az egyes pártok szavazótábora a saját pártjuk listavezetőjére szavazott, tette hozzá. A második helyen szereplő Cseh Katalin 4,1 pontot ért el, aki  a Momentum listavezetője, és ez okozott némi meglepetést, folytatta, ez viszont nem azt jelenti, hogy ez a két szereplő magasan elhúzott volna a többiek előtt, mert  Tóth Bertalan 4 pontot szerzett, de kétségtelen hogy Cseh Katalin többet szerepelt, aktívabb volt, mint például Gyöngyösi Márton, aki 3,2 ponttal maradt le.
 
A továbbiakban szó volt arról, hogy Bokros Lajos pártja a MOMA megszűnt, és a búcsú beszédében Bokros az ellenzék többségéről igen negatív véleményt alkotott. Az IDEA politológusa szerint azok a mondatok Bokros tehetetlenségéről szóltak. Pártja nem mutatott  semmilyen politikai súlyt, és '94 után a megszorító csomagja miatt a legelutasítottabb politikus lett, és Böcskei szerint az évek során sikertelen politikussá vált.

Elhangzott, hogy a Fidesz támogatottsága stabil maradt, talán még nőtt is, annak ellenére hogy az ellenzék azt gondolta, a túlóratörvény majd megteszi a magáét, de nem így lett. Böcskei Balázs úgy gondolja, ez köszönhető a bevándorlás elleni politikájának, úgy néz ki, hogy a családvédelmi intézkedések is működhetnek, a kormány stabil, az ellenzék viszont kevés személyiséget tud felmutatni.

A politológus szerint ebben a kampányban már nem lesznek különösebb meglepetések.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink