Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-20 11:48:00

Járjunk együtt! - magyarul üzen Ferenc pápa

Százezren már regisztráltak Ferenc pápa június 1-jei csíksomlyói látogatására. Aki nem akar lemaradni, már csak húsvéthétfőig regisztrálhat. Gőzerővel készülnek: újítják és bővítik az oltárt a Nyeregben, Daciából készül a pápamobil, és készül a pápa miseruhája is a nagy alkalomra.

A hatalmas érdeklődés miatt húsvéthétfőig meghosszabbították a regisztrációt: aki szeretne részt venni Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjén, a pontifex.ro oldalon jelentkezhet! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött - írja a Ripost. Mindenki kap egy kinyomtatható jegyet, és ezzel lehet átlépni majd a biztonsági zónákon június 1-jén.

„Járjunk együtt!” – ez lesz a pápa ruháján magyarul Ferenc pápa liturgikus ruháját Sabău-Trifu Cristina egyházművész tervezte és készíti: ebben celebrálja majd az egyházfő június 1-jén az ünnepi szentmisét Csíksomlyón, a Hármashalom oltárnál.

Ferenc pápa 3 napot tölt el Romániában, és ennek lesz része a csíksomlyói szentmise is. A Dacia Renault autógyárban a pápalátogatásra készítenek két pápamobilt is a Dacia Duster modellre építve.  Az egyiket Csíksomlyón, a másikat pedig Iasiban (Jászvárosban) fogja használni a tervek szerint az egyházfő. A látogatás után a két pápamobilt a Dacia Renault a Vatikánnak ajándékozza.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink