Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-19 19:42:00

„Teljes testsúllyal fojtott” – így élte meg az MSZP politikusa az utcai támadást

Megtámadtak egy MSZP-s, és egy Párbeszédes aktivistát csütörtök délután a Móricz Zsigmond körtéren, miközben az európai parlamenti választásra gyűjtötték az aláírásokat. Az eddig még ismeretlen elkövető piros folyadékot locsolt a párbeszédes nőre, az mszp-s aktivistát pedig földre teperte, teljes testsúlyával ránehezedett, végül megharapta. Az eset után a támadó elment a helyszínről.

„14 óra és 15 óra között érkezett egy 30-40 év közötti fiatalember, aki a sátrunkhoz érve egy palackból egy piros lötyit kezdett el locsolni a mellettem tartózkodó kolléganőre – kezdte mesélni Torzsa Sándor MSZP-s aktivista a történteket.

Ennek nyomai a stáb ottjártakor is látszódtak. A palackot utána a nőnek dobta, az MSZP-s aktivista ekkor lépett oda kolléganőjét védeni, de a férfi neki támadt.

„Ahogy a földre érkeztem a kabátom a fejemre került, ezt én nyilván nem érzékeltem, de utólag a tanuknak az elmondásából tudom, hogy teljes testsúllyal fojtott, tehát egy fojtó mozdulatot végzett” – mondta Torzsa.

Majd a kezébe harapott. Az egyik aktivista társa szedte le róla a férfit. Az esetet több járókelő is látta, a támadó mégis elrohant. Az MSZP-t megdöbbentette az eset, Bangóné Borbély Ildikó az ATV Híradónak úgy nyilatkozott, a rendszerváltás óta soha nem találkoztak ilyennel.

„A magyar szocialista párt részéről ki kell mondani, hogy minden olyat, ami agresszióba fullad ki, minden gyűlöletet vissza kell utasítanunk, és csak kérni tudom a fideszes politikusokat, hogy fejezzék be” – mondta Bangóné.

A Publicus Intézet vezetője szerint felfokozott érzelmi hangulatban vannak a pártok, és a szavazók egy része is.

Pulai András úgy látja: nagyon sok olyan harci buzdító szót, koncepciót használnak a politikusok, illetve a pártvezetők, amely ezt tovább erősíti, ennek aztán következménye lehet az is, hogy egyes magánszemélyek ezt úgy magukra veszik, hogy cselekednek is, és bizonyos politikai szervezeteket megtámadnak az utcán.

A rendőrök az eset kapcsán felvették a tanúvallomásokat, az elkövetőről készítettek fantomképet, és vizsgálják a térfigyelő kamerák felvételeit. Garázdaság miatt ismeretlen tettes ellen indult eljárás.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink