Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-18 16:03:00

Tarlós a Notre-Dame-ról: “A templomban sem lobogtatom meg, mit dobok a perselybe”

Nem politikai, hanem spirituális kérdésnek tekinti Tarlós István a fővárosnak a Notre-Dame újjáépítésére tett pénzügyi felajánlását. “A templomban sem lobogtatom meg, mit dobok a perselybe” - mondta a Budapestinfón. Az biztos, hogy 10 ezer eurónál többet - derült ki a szavaiból.

Tarlós a Notre-Dame-ról: “A templomban sem lobogtatom meg, mit dobok a perselybe”

Nem árulta el Tarlós István munkatársunk kérdésére, hogy milyen pénzügyi segítséget, milyen nagyságrendű összeget ajánl fel Budapest a tűzkárt szenvedett Notre Dame újjáépítésére. A főpolgármester ezt azzal magyarázta, hogy nem akar politikai akciózást. “A templomban sem lobogtatom meg, mit dobok a perselybe. Ez nekem nem politikai kérdés, hanem spirituális” - fogalmazott, hozzátéve: ezért nem mond összeget a választási kampányban.
 
A főváros pénzügyi jelentéseiből “ki lehet majd ókumálni” az összeget, az nem lesz titok, de a választási kampányban nem lobogtatja. Annyit Tarlós István elárult, hogy az összeg érzékelhetően nagyobb lesz, mint a különböző magyar városok eddigi felajánlásai.
 
Szeged önkormányzata 10 ezer eurót ajánlott fel a francia fővárosnak, Székesfehérvár is 10 ezer euró segítséget ad Párizsnak.
 
Tarlós István főpolgármester kedden írt Anne Hidalgo párizsi főpolgármesternek levelet, a budapesti polgárok és a fővárosi önkormányzat nevében együttérzését fejezte ki a székesegyházban pusztított tűzvész miatt.

"A Notre-Dame mindannyiunknak fontos szimbólum, az egyetemes keresztény hit és kultúra egy fontos darabja. Az egyik legszentebb keresztény ünnep, a Húsvét, a Feltámadás ünnepének közeledtével még fontosabb üzenete van az összefogásnak és összetartásnak”- írta. Ezért Budapest mindent megtesz annak érdekében, hogy lehetőségeihez mérten támogassa a Notre-Dame felújítását. Azt is hozzátette: “hiszünk abban", hogy összefogással és elkötelezettséggel Párizs városa és a polgárok együtt, erkölcsi erővel felülemelkednek a katasztrófán és újjáépítik a székesegyházat.

További belföldi híreink