Itthon

Gulyás Gergely az orosz kémbotrányról: példátlan hazaárulás!

Gulyás élesen nekiment a reptér üzemeltetőjének
április. 18. csütörtök 11:25

Tűrhetetlennek nevezte, hogy olyan építkezés történjen a reptéren, amely akadályozná a gyorsvasút megépítését. Kérdésre válaszolva azt mondta: jó lenne, ha állami tulajdonban lenne a reptér, de a magyar államnak nincs 8-900, vagy éppen 1000 milliárd forintja a visszaváltásra. Felelőtlenségnek nevezte, hogy a Gyurcsány-kormány eladta a repteret és "szétszórta" az ebből befolyt pénzt.

A Magyar Fórum megkérdezte Gulyás Gergelyt, hogy biztosan baleset volt-e a Notre Dame leégése
április. 18. csütörtök 11:16

A miniszter szerint ennek kiderítése a francia hatóságok feladata és udvariatlanság lenne a kérdésbe kívülről beleszólni. 

Miben segítünk a franciáknak a Notre Dame katasztófája után?
április. 18. csütörtök 10:49

Az ATV munkatársának kérdésére Gulyás Gergely elmondta: a kormány, Szijjártó Péter külügyminiszter korábbi nyilatkozatának megfelelően kész segíteni Franciaországnak a Notre Dame helyreállításában. Mint kifejtette: a franciák jelzései alapján a kormány fog dönteni a segítség konkrét formájáról. 

Mikor jön Salvini?
április. 18. csütörtök 10:47

Munkatársunk kérdésére Gulyás megerősítette, hogy az olasz miniszterelnök-helyettest meghívták Budapestre. A látogatás időpontját később jelentik be.

Kilakoltatás, devizahitelesek
április. 18. csütörtök 10:44

Ha nem lenne a devizahiteles ügy, mindenki egyetértene azzal, hogy a lakhatáshoz fizetni kell a közterheket, különösen, ha kedvezményes lakhatásról van szó. 

A devizahitel-probléma viszont az MSZP-SZDSZ öröksége, amiben a magyar államnak - a bankok és az egyének mellett - megvan a maga felelőssége. A probléma megoldásáért Gulyás Gergely szerint senki nem tett többet, mint a Fidesz-kormány. 

Gyermekotthonok: szakmai és politikai konszenzus van
április. 18. csütörtök 10:42

A miniszter szerint szakmai és politikai konszenzus van abban, hogy a nevelőotthonokban nevelkedő gyermekek minél kisebb egységekben nőnek fel. Ez prioritás, sietségre viszont nincs ok Gulyás Gergely szerint. Szerinte nem szerencsés ott politikai botrányt keresni, ahol szakmai döntés született.

Dugódíj: az MSZP és Demszky "bűnös hagyatéka"
április. 18. csütörtök 10:40

A dugódíj bevezetésére Demkszy Gábor és a szocialisták vállaltak kötelezettséget a 4-es metró megépítésekor - mondta az ATV kérdésére a miniszter. Szerinte ez az MSZP-SZDSZ kormányzás bűnös hagyatéka. Úgy látja: nincs ellentmondás Tarlós István és a kormány álláspontja között, egyben megerősítette: a kormány továbbra is ellenzi a dugódíjat. 

Gulyás az orvosi műszerekről és a hálapénzről
április. 18. csütörtök 10:37

Az ATV munkatársának kérdésére Gulyás elmondta: világos viszonyokat akarnak teremteni az orvosi műszerek és diagnosztika területén az állami és a magánszféra között. Szeretnék az egészségügyben megszüntetni a máshol is drágának bizonyult PPP-konstrukciókat és állami pénzből vásárolni orvosi műszereket. 

Gulyás Gergely beszélt a hálapénzből is: ha a hálapénz legális jövedelemmé válna, akkor akár többmilliós orvosi fizetésekről is beszélhetnénk. 

Egyelőre nem lesznek egyéni nyugdíjszámlák
április. 18. csütörtök 10:30

, marad a felosztó-kirovó rendszer - mondja Gulyás, hozzátéve: nagy eredménynek tartja, hogy a nyugdíjkasszát sikerült egyensúlyba hozni. 

Orosz kémbotrány: Gulyás Gergely szerint példátlan hazaárulás történt
április. 18. csütörtök 10:26

, amikor Gyurcsányék beengedték az orosz titkosszolgáltatot a magyar nemzetbiztonsági szervekhez, hogy hazugságvizsgálatot végezzenek a magyar munkatársakon. Szerinte a Jobbikban és a DK-ban az orosz kapcsolatok mellett a hazaárulás is közös.