Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-17 14:29:00

Mozgó buszmegállók jönnek - őrült kísérletbe fogott a Kétfarkú Kutya Párt

Kovács Gergely szerint egyfajta Guinness-rekord kísérletnek lehetünk szemtanúi, buszmegállóik ugyanis lassan pályázhatnak a legtöbb km-t megtett buszmegálló címére.

Mozgó buszmegállók jönnek - őrült kísérletbe fogott a Kétfarkú Kutya Párt

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke mindezt azzal kapcsolatban mondta az ATV Start című műsorában, hogy Felcsútot követően most Szombathelyről is el kell vinniük az általuk telepített buszmegállót, ugyanis az önkormányzat épít egyet a helyére. Kovács szerint semmi gond, 200 méterrel odébb is hiányzik a megálló, lehet, hogy átviszik oda az egészet, de egy másik alternatívát is felvázolt, eszerint az önkormányzat ráépíthetné az övékre a sajátját, így egy emeletes buszmegálló jönne létre.

Kovács közölte, hogy időközben a Felcsútról Hódmezővásárhelyre átvitt megállót is el kell távolítaniuk, így lassan egy Guinness-rekord kísérlet szemtanúi lehetünk, a legtöbb km-t megtett buszmegálló címére pályázhatnának. A kutyapárt társelnöke szerint ezzel sincs semmi gond, lassan ugyanis eljutunk oda, hogy busz sem kell, jön majd magától a mindig áthelyezett megálló és elég lesz arra felszállni.

A kérdésre, hogy nem gondolkodtak-e valami komolyabb projektben, mert úgy tűnik, hogy amit elkezdenek megépíteni, arra a kormány, vagy az önkormányzatok rákontráznak és megvalósítják, Kovács elmondta, éppen ezért elindítják kórház- és űrállomás-építési programjukat, hogy a kormány ezeket vitelezze ki helyettük.
Az aláírásgyűjtésekkel kapcsolatban a társelnök azt mondta, körülbelül 25 ezrük már van, de gyűjtik még, ameddig lehet. Hozzátette: a Holdon gyűjtött 21 darab aláírásuk nem biztos, hogy meg fog érkezni a leadási határidőig.
Az EP-fizetésekre vonatkozó kérdésre azt válaszolta: a pénz nem annyira motiválja őket, azt inkább gazdag árváknak adnák, ha bejutnának, de az vonzó, hogy az EP menzáján elég olcsón lehet enni Strasbourg áraihoz viszonyítva.

Arra a kérdésre, mit csináltak az elmúlt hónapokban, mivel nem lehetett a kutyapártról túl sokat hallani, Kovács Gergely elmondta, mintegy 300 pályázat érkezett a felhívásukra, hogy mire költsék az állami támogatást, ezeket kellett egyesével átnézni és zsűrizni.

A társelnök a főpolgármester-választásról is elmondta véleményét, ők szerinte radikálisabbak, mint Puzsér Róbert, szeretnék egész Budapestet egy erdővé alakítani, a sétáló Budapest az kevés nekik.
Arra a kérdésre, hogy Karácsony Gergelyt vagy Puzsér Róbertet választaná-e, Kovács úgy válaszolt: nem tudna egyikre sem igent mondani, de Tarlós Istvánra sem. Az ellenzéki pártokkal való együttműködésről pedig kijelentette: Szombathelyen most egy emberük egy civil szervezet mentén be fog kerülni a kulturális bizottságba, ezen túlmenően azonban pártokkal nem annyira szeretnének együttműködni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink