Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-13 11:15:00

Gyurcsányék követelik, hogy a kormány ismerje el és tisztelje a pedagógusok munkáját

A pedagógusoknak a pedagógus 2 fokozata lépéshez és a kicsit jobb fizetéshez 6 év szakmai gyakorlatot kell szerezniük. 2019-től azonban már csak a 2013 után szerzett szakmai tapasztalat számít. "Ez azt jelenti, hogy ha egy pedagógus gyermeket vállal és GYED-re megy, a kormány ezt úgy hálálja meg, hogy megtagadja tőle az előrelépés lehetőségét, akkor is, ha korábban már sok évi szakmai tapasztalatot szerzett" - írja a DK közleményükben.

Az ellenzéki párt szerint a "Fidesz vizet prédikál és bort iszik: miközben úton-útfélen azt harsogja, hogy támogatja a gyermekvállalást és védi a családokat, megvonja az előrelépés lehetőségét azoktól, akik gyermeket vállalnak." Hangsúlyozzák közleményükben, hogy "mi, európai magyarok határozottan elutasítjuk, hogy a kormány álságos módon hátrányos helyzetbe hozza a saját munkavállalóit, ha otthon maradnak gyermekükkel." A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány ismerje el és tisztelje a pedagógusok munkáját, és törvénymódosítást kezdeményeznek a pedagógusok jogainak védelmében.

Azt is írják, hogy azért akarnak Európai Egyesült Államokat, hogy az hatékonyan védje a munkavállalókat, és garantálja azt, hogy a pályája során senkit ne érhessen hátrány azért, mert gyermeket vállal.

atv.hu

További belföldi híreink