Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-10 13:50:00

Háború? - Durván nekiment Gyurcsánynak az MSZP elnöke

„Megint az a belső indíttatása Gyurcsány Ferencnek, hogy az MSZP-t kell legyőzni. Tehát egész egyszerűen nem tud letenni erről a szándékáról, hogy minket kell legyőzniük, több mandátumot szerezni, nagyobb százalékú támogatást” – hallható Tóth Bertalan MSZP-elnöktől egy, a Magyar Nemzethez került, kiszivárgott hangfelvételen, amelyet az Origo idézett.

Háború? - Durván nekiment Gyurcsánynak az MSZP elnöke

Március 29-én az Általános Vállalkozási Főiskolán tartott zárt megbeszélést a szocialista párt, ahol a pártvezetők a megjelent aktivisták előtt vázolták, hogy jelenleg mi a követendő stratégia, valamint milyen feladatok várnak a lelkes önkéntesekre. Egy aktivista rögzítette az eseményen elhangzottakat, és azt továbbította a Magyar Nemzetnek.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a felvételen az aktivistáknak kijelenti: „látnotok kell, hogy az ellenzéki pártok sajnos visszatértek az április 8. előtti stratégiájukhoz, hogy az európai parlamenti választást arra akarják felhasználni, hogy újra az ellenzéken belül is saját pozíciójukat javítsák”. A Demokratikus Koalícióval kapcsolatban pedig úgy fogalmaz, hogy

„személyesen tárgyaltam Gyurcsány Ferenccel, de sajnos nem a közös érdeket láttam. Mert azért lássuk be, egyáltalán nem lett volna mindegy, hogy az európai parlamenti választás után a Jobbik lesz a legerősebb ellenzéki párt, vagy a baloldal lett volna a legerősebb ellenzéki erő”.

A szocialista politikus szerint megint az a belső indíttatása a Demokratikus Koalíció elnökének, hogy az MSZP-t kell legyőzni. Tehát egész egyszerűen nem tud letenni erről a szándékáról, hogy minket kell legyőzniük, több mandátumot szerezni, nagyobb százalékú támogatást.

Tóth ezután azon élcelődött, hogy tavaly áprilisban a DK épphogy elérte az öt százalékot. Ezt megfűszerezve kijelentette, hogy ahol a DK jelöltet indított, ott a jobbikos jelölt jobban szerepelt, mert a baloldali szavazók inkább Vonáékra szavaztak, semmint hogy Gyurcsányékat támogassák.

Ujhelyi István is sokat foglalkozott a DK-val és Gyurcsány Ferenccel. Az MSZP EP-képviselője azzal vádolta meg az elméletileg szövetséges pártot és Gyurcsánynét, hogy ellopják az ötleteiket.

Nem tudom, láttátok-e, bármit csinálunk, másnap a Demokratikus Koalíció követő üzemmódban ugyanazt csinálja. Mi bejelentjük reggel az aláírást Európáért, és aznap este Dobrev Klára élő videóban ugyanazt bejelenti. Szóról szóra ugyanazt.

Hozzátette, hogy ez némileg érthető, mert nagy harc megy a szavazókért a DK-val, elmondása szerint nagyon sokan ingadoznak közöttük. „Elképesztően rá kell hajtani, hogy hűséges, MSZP-hez való tradicionális választónak minősítsük. Ide szavazzon ránk, ne menjen el máshova” – egészítette ki a korábbiakat Ujhelyi, aki az LMP-t is támadta beszédében. Szerinte „teljesen zavaros”, hogy a zöldek mit képviselnek, éppen ezért lehetőséget lát a szavazóik elszipkázásában. Mint Ujhelyi szavaiból kiderült, a szocialista párt vezetése Jávor Benedekre bízta az LMP-szavazók átállítását.

Részletek itt és itt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink