Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-01 14:07:00

Pócs János: Majd az emberek döntenek, ha méltatlan vagyok a bizalomra

Nem mond le Pócs János a videóbotrány miatt. Az emberek majd döntenek róla, ha úgy érzik, hogy "méltatlan a bizalomra" a következő választáson – mondta az atv.hu-nak. Senki nem mondta neki a Fideszből, hogy mondjon le - mondta a fideszes politikus az atv.hu-nak.

Pócs János: Majd az emberek döntenek, ha méltatlan vagyok a bizalomra

Nem mond le Pócs János a kazános videó miatt. A fideszes képviselő munkatársunk kérdésére ma a parlamentben azt mondta: négyszer választották meg, "ha a lakosság majd úgy érzi - akik eddig bíztak bennem -, hogy méltatlan vagyok a bizalomra, akkor a legközelebbi választáson úgy fognak majd dönteni. Ez nem új keletű anyag, 2008-as, és akik négy alkalommal is rá szavaztak, azok a helyi médiában, Facebookon láthatták az ominózus videót - mondta a politikus, és úgy pontosított: 2018-ban amikor megválasztották képviselőnek, nem négyezerrel több voksot kapott mint 2014-ben, hanem hétezerrel többen szavaztak rá tavaly áprilisban, mint korábban.

Senki nem mondta neki a Fideszből, hogy mondjon le a kazános videó miatt, sőt, senki fideszes nem is beszélt erről vele

- állította Pócs János kérdésünkre.

A Fidesz közleményt adott ki, ebben szerencsétlennek nevezték a videós történetet. Minden kormánypárti megnyilatkozó, a fideszesek is ezt ismétlik meg, az atv.hu által ma megkérdezett Farkas Flórián is a Fidesz közleményére hivatkozott.

Pócs János kérdésünkre azzal magyarázta, hogy most mégis ekkora port vert fel a videó, hogy "uborkaszezon van", és politikai ellenfeleik a saját problémáikról próbálják meg elterelni a videóval a figyelmet,

"mert be akarják fogadni a migránsokat és már látják, hogy ez rájuk nézve az európai parlamenti választásokon kínos lesz" - állította.

Azt Pócs János "régi bolsevik trükknek" nevezte, hogy név nélküli fideszesek azt nyilatkozták a múlt héten a hvg.hu-nak, hogy Arnóth Sándor fideszes képviselőnek ennél kevesebbért is le kellett mondania a képviselői mandátumáról. "Én ennek nem dőlök be" - jegyezte meg Pócs János a névtelen fideszesek véleményéről. (Arnóth Sándor volt fideszes képviselő, Püspökladány polgármestere az akkori titkosszolgálati államtitkárnak kiáltotta be az ülésterembe, hogy "lógni fog".)

Végül Pócs János azt mondta, hogy a barátjától nem kell bocsánatot kérnie, nem is tudna, mert már nem él - emlékeztetett szomorúra vált arccal. Ezúttal is megismételte a videóról: "az ő kérésére csináltuk".

Arra, hogy semmi kivetnivalót nem talál-e a videóban, Pócs János elbúcsúzott. "Viszontlátásra" - mondta, és bement az ülésterembe.

Ajánlom

További belföldi híreink