Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-04-01 16:39:00

Orbán reagált Junckerre: "aki Marx-szobrot koszorúz, az idegengyűlöletből ne oktasson senkit"

Aki Marx-szobrot koszorúz, az idegengyűlöletből ne oktasson senkit, mert az idegengyűlölet nagy mesterét Karl Marxnak hívták" - Orbán Viktor miniszterelnök reagált az atv.hu kérdésére Juncker "nacionalizmus-háborús" nyilatkozatára.

Orbán reagált Junckerre: "aki Marx-szobrot koszorúz, az idegengyűlöletből ne oktasson senkit"

Hogyan értelmezi Juncker bizottsági elnök nyilatkozatát, hogy a magyar miniszterelnök "nacionalizmusa" lefelé halad a lejtőn és az idegenellenességgel együtt "háborúhoz" vezethet - kérdeztük a szavazásokra érkező miniszterelnököt a parlament folyosóján. Orbán Viktor munkatársunk kérdésére úgy válaszolt: "Aki Marx szobrot koszorúz, az idegengyűlöletből ne oktasson senkit, mert az idegengyűlölet nagy mesterét Karl Marxnak hívták".

Megírtuk: az egyik olasz televízióban Jean-Claude Juncker az európai parlamenti választásra vonatkozó kérdésre azt mondta, nem érdekli az ellene folytatott kampány, sokkal jobban aggasztja, hogy a magyar miniszterelnök "a túlzott nacionalizmus lejtőjén halad, másokkal szemben politizál, elutasít másokat, nem enged be szerencsétleneket, mivel a menekültek mindenekelőtt szerencsétlenek, (...) és én az idegengyűlölet minden formáját ellenzem".

Jean-Claude Juncker szerint ez a fajta nacionalizmus és mások elutasítása háborúhoz vezet. Az Európai Bizottság elnöke hangsúlyozta, nem a nemzeti szuverenitást kritizálja. "Szeretem a nemzeteket, történelmet, tájakat, kultúrát, a diverzitást, (...) de a nemzeti identitáson túl figyelembe kell venni az európai identitást is" - mondta.

Ajánlom

További belföldi híreink