Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-27 05:10:00

Újabb változás a bankoknál: mindenkit érint, akinek van számlája

Januártól már a 20 ezer forint alatti utalásoknál nincs tranzakciós illeték, most a Money.hu hitelszakértője újabb várható változásról beszélt.

Újabb változás a bankoknál: mindenkit érint, akinek van számlája

Változás lesz a banki átutalásoknál és a tranzakciós illetékeknél. Trencsán Erika, a Money.hu hitelszakértője elmondta az ATV Start műsorában, hogy az a különbség az átutalási díjak és a tranzakciós illeték között, hogy a tranzakciós illetéket a bank fizeti az állam felé, viszont átháríthatják a bankok az ügyfelekre. Van olyan bank, amely külön feltünteti, van, amelyik beleépíti az átutalási díjakba, tette hozzá. Januártól már 20 000 Ft alatti átutalásoknál nincs tranzakciós illeték, afölött pedig 0,3 %, maximum 6000 Ft, folytatta. Várhatóan ez változik, évi 800 Ft fix összeg van tervbe véve.
   
Trencsán Erika említette, hogy amióta 2013-tól bevezették a tranzakciós illetéket, láthatóan megemelkedett a készpénzforgalom, és ezzel a változtatással azt akarják elérni, hogy ne otthon tartsák a készpénzt az ügyfelek.
   
A banki átutalásokkal kapcsolatban elmondta, hogy júniustól azonnali átutalás lesz, ami azt jelenti, hogy 5 mp-en belül meg fog jelenni a számlán a pénz, hétvégén is, míg jelenleg a bankok nyitva tartási idejétől függ. Külföldön ez már létezik, de ott nem kötelező, Magyarországon viszont kötelező lesz minden banknak ezt alkalmazni, tudtuk meg. Az ügyfelek szempontjából ez nagyon kedvező, jegyezte meg Trencsán Erika, így nem kerül hátrányba az az ügyfél, akinek a bankja ezt nem alkalmazza.
   
A hitelszakértő közölte, hogy elvileg ez nem drágíthatja az átutalási díjakat, mivel a bankok versenyeznek az ügyfelekért, és az nem javítaná a versenyhelyzetüket, ha emelnék a díjaikat.

 
 
atv.hu

Túl a 100. kérdésen: hihetetlen izgalmak ma az 500 - Az ország géniuszában

Kémeri György közel áll egy újabb forduló teljesítéséhez, de Horváth László próbálja őt ebben megakadályozni. Túl a forduló kétharmadán, György 3.150.000 Ft garantált nyereménnyel és egy X-szel várja a következő adást, ami egy párbajjal kezdődik!

500 - Az ország géniusza - Ma este is az ATV-n! / 19:00

Ajánlom

További belföldi híreink