Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-22 14:54:00

Interjút adott az ATV-nek a holland választások győztese – itt visszanézheti

Csütörtökön egy viszonylag új párt, a Fórum a Demokráciáért nyerte az önkormányzati és szenátusi választásokat Hollandiában. Thierry Baudet korábban hosszan nyilatkozott az ATV-nek.

Interjút adott az ATV-nek a holland választások győztese – itt visszanézheti

Ahogy arról az atv.hu is beszámolt, a jobboldali Fórum a Demokráciáért (FvD) a hollandiai tartományi választások legnagyobb nyertese, miközben a liberális-kereszténydemokrata kormánykoalíció elvesztette többségét a parlament felsőházában.

A mindössze 2016-ban alapított, euroszkeptikus FvD 16 százalékot ért el, így 12 helyre számíthat majd a 75 fős szenátusban, ugyanannyira, mint a Mark Rutte miniszterelnök vezette, liberális konzervatív Néppárt a Szabadságért és a Demokráciáért (VVD).

Az FvD-t vezető, 36 éves Thierry Baudet mindenfajta együttműködés lehetőségét kizárta. "Azok pusztítanak el, akiknek védelmeznie kellene bennünket, de most elnyerte büntetését az arrogancia és az ostobaság" – hangoztatta Baudet.

A konzervatív politikus 2016-ban hosszabb interjút adott az ATV-nek. A beszélgetésben szóba került például, hogy hogyan függ össze a demokrácia a határok biztonságával, veszélyes-e a nemzetek feletti Európa a kisebb nemzetekre, széteshet-e az Európai Unió.

A teljes beszélgetést itt lehet újranézni:

További belföldi híreink