Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-21 20:34:00

Hidvéghi: Nevezhetjük győzelemnek, ami történt

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint teljes mértékben elbukott az a kezdeményezés, hogy a Fideszt zárják ki az Európai Néppártból és ésszerű kompromisszumot sikerült kötniük tegnap.

Jó eredménnyel zárult a tegnapi tanácskozás, nevezhetjük győzelemnek is- mondta az Európai Néppártban zajló tegnapi vita kapcsán Hidvéghi Balázs az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ahhoz képest, hogy 13 tagpárt akarta, hogy a Fideszt kizárják, egy sokkal ésszerűbb megoldás született.

A kérdésre, hogy elé mentek-e a pofonnak azzal, hogy a Fidesz tagságának felfüggesztését kezdeményezték, úgy válaszolt: „nem ez történt”. Hidvéghi leszögezte: a tegnapi napon „az a kezdeményezés, ami arról szólt, hogy minket zárjanak ki, teljes mértékben elbukott”.

Hozzátette: erről végül nem is szavaztak, helyette inkább egy „ésszerű kompromisszumot kötöttünk” és egy olyan megoldás született, melyben a magyar kormánypárt is tett gesztust, mivel úgy vélik, érdemes vitát folytatni az Európai Néppártban és majd annak végén meglátják, érdemes-e a Néppártban maradni számukra.

A felvetésre, hogy miért nem ajánlották fel korábban a felfüggesztését a tagságuknak, Hidvéghi azt mondta: ezt önmaguktól nem akarták megtenni, a kialakult helyzetben ajánlották ezt fel, miután „megtámadták a Fideszt”. Hozzátette: forrnak az indulatok a Néppárton belül és bizonytalan egyelőre, hogy milyen irányba indul el a pártcsalád. Nem szeretnénk, hogy kizárólag a baloldal, a liberális irány felé nyissanak- szögezte le a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint éppen emiatt érdemes lesz átgondolniuk még, hogy akarnak-e a Néppártban maradni. Az új szövetségek lehetőségeiről pedig azt mondta: „ez a lehetőség természetesen nyitott”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink