Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-03-18 16:58:00

Orbán Viktor a CEU ügyében a bajor miniszterelnök levelére vár

Ha minden igaz, a bajor miniszterelnöktől fogok kapni egy levelet, majd arra adok választ - ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök az atv.hu-nak, amikor megkérdeztük, hogy elfogadja-e Manfred Weber javaslatát a CEU ügyében, hogy Budapesten adhasson ki amerikai diplomát.

Orbán Viktor a CEU ügyében a bajor miniszterelnök levelére vár

Elfogadja-e Manfred Weber néppárti csúcsjelölt megoldási javaslatát a CEU ügyében? - kérdezte munkatársunk Orbán Viktor miniszterelnököt, aki az azonnali kérdések órájára érkezett a parlamentbe. Orbán Viktor visszakérdezett, hogy mi is a javaslat, aztán munkatársunk közbevetése után - az, hogy a CEU Budapesten adhasson ki amerikai diplomát - a miniszterelnök azt mondta: "ha minden igaz, a bajor miniszterelnöktől fogok kapni egy levelet, arra adok majd egy választ, attól függően, hogy mi lesz benne".

A múlt héten Budapesten Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője három feltételt szabott Orbán Viktornak, hogy a Fideszt ne zárják ki a Néppártból. Ennek egyike volt, hogy a CEU Budapesten maradhasson. A budapesti látogatáskor meg is fogalmazta a javaslatot. Eszerint egy müncheni egyetem és a BMW autógyár beszállhatnak a CEU három kurzusának a finanszírozásába. Így, ha európai, EGT-tagország is lesz a CEU fenntartói között, akkor már EU-s intézménynek számít, és így nem vonatkozhat rá a lex CEU.

Ajánlom

További belföldi híreink