Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-22 07:51:00

Ma vizsgálja a Fitch Ratings Magyarország államadós-besorolását

A nemzetközi hitelminősítő 2019-re összeállított menetrendjében ez lesz a magyar szuverén osztályzatok első felülvizsgálata.

Ma vizsgálja a Fitch Ratings Magyarország államadós-besorolását

A kialakult gyakorlatnak megfelelően a cég várhatóan az európai és a fő amerikai piacok zárása után, ma éjjel jelenti be döntését Londonban.   

A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő mindegyike 2016 óta a befektetésre ajánlott sávban - a Fitch "BBB mínusz", a Moody's Investors Service ugyanennek megfelelő "Baa3", az S&P Global Ratings a múlt pénteki felminősítés óta ennél egy fokozattal jobb, "BBB" hosszú távú osztályzattal - tartja nyilván Magyarországot.   

A Fitch Ratings 2017 óta felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátást tart érvényben a magyar szuverén adósosztályzatra. A három hitelminősítő az idén összesen hat - egyenként két-két - időpontot tűzött ki a magyar államadós-besorolások vizsgálatára.    

A Fitch Ratings idei második felülvizsgálata augusztus 16-án esedékes. Ez egybeesik az S&P idei második felülvizsgálati időpontjával. A Moody's 2019-re szóló felülvizsgálati menetrendjében Magyarország először május 3-án, majd október 25-én kerül sorra.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink