Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-22 21:09:00

Ellenzéki demonstráció volt Kiskunhalason

Ellenzéki pártok és civilek demonstráltak Kiskunhalas közelében lezárva a félpályát a város melletti főút egy szakaszán. A tüntetők azt mondták, hogy nem egy konkrét intézkedés miatt vonultak ki, hanem az Orbán-kormány ténykedése az, amiből elegük lett lett.

200-250 méter hosszan állták el az autók délután az út egyik pályáját Kiskunhalas közelében a Kiskunmajsára vezető úton. A demonstrálók bár általában véve bírálták az Orbán-kormányt, de még mindig tiltakoznak ezekkel az akciókkal az ellenzék által rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály ellen is.

"Szép számmal, olyan 24 gépjárművel vonultunk ki itt Kiskunmajsa felé. Az apropót az adja, hogy sajnos a kormányzat nem hajlandó módosítani ezen a jogszabályon. Valószínű, hogy ezt majd a következő ellenzéki, jelenlegi ellenzékből alakuló koalíciós kormány fogja majd megtenni." - mondta az ATV Híradónak Kis-Szeniczey Kálmán, LMP-s megyei önkormányzati képviselő.

A tüntetésen, ahogy az korábban már megszokottá vált, az ellenzéki pártok együtt vonultak az út mellé.

"Kiskunhalas határában és Kiskunhalason is vannak olyan szervezetek, pártok, magán emberek, akik úgy gondolják, hogy ez a kormány rossz irányba vezeti az országot. Azért jöttünk mi erre a félpályás útlezárásra, hogy ezzel is demonstráljunk." - mondta Farkas Gergely, jobbikos országgyűlési képviselő.

"Vidéken is hajlamosak az emberek arra, hogy kifejezzék az ellenvéleményüket a kormány azon politikájával szemben, amellyel azt bizonyítja napi mint nap, hogy egyáltalán nem érdekli az ellenzék véleménye." - mondta Marton Imre, az MSZP elnökségi tagja.

Volt, aki azt mondta, hogy azért állt ki a kocsijával, mert szeretne egy nyugodt országban élni, ahol emberek nem esnek egymásnak, ha valamiről mást gondolnak.

A tüntetés miatt komoly torlódás nem alakult ki, atrocitás nem történt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink