Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-21 21:17:00

Kordás László maradt a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (Maszsz) eddigi elnökének és alelnökének szavazott bizalmat a szervezet tisztújító kongresszusa csütörtökön, a két vezető szélesebb körű összefogást, még határozottabb fellépést ígért - tájékoztatta az érdekképviselet az MTI-t.

Kordás László maradt a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke

Kordás László 2015 óta vezeti a szövetséget, most másodszor kapott bizalmat. Az alelnök ismét Székely Tamás, a vegyipari szakszervezeti szövetség elnöke lett, aki szintén második ciklusát kezdheti meg ezen a poszton.

A közlemény szerint Kordás László a küldöttek előtt hangsúlyozta: az utóbbi hónapok eseményei igazolják, hogy jó úton járnak, és megváltoztathatják az érdekképviseletekről egyesekben kialakult kedvezőtlen képet. Az elnök még dinamikusabb, határozottabb fellépést ígért a munkavállalók érdekeinek képviseletében.

Megválasztották a felügyelőbizottság elnökét és tagjait, valamint a 18 elnökségi tagot is. A kongresszuson elfogadták az elnökség elmúlt négy évben végzett tevékenységéről szóló beszámolót, valamint a felügyelőbizottság jelentését, illetve a Maszsz következő négy évre szóló, a Társadalmi nyitás programja dokumentumot is.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink