Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-20 13:15:00

Megszökött a házi őrizetből egy bátorterenyei férfi

Házi őrizetből szökött meg egy bátonyterenyei férfi, mert drogot akart venni egy közeli településen. A bíróság elrendelte a letartóztatását - tájékoztatta a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője szerdán az MTI-t.

Megszökött a házi őrizetből egy bátorterenyei férfi

Bóna Gyula elmondta: a többszörös visszaeső gyanúsított ellen üzletszerűen elkövetett lopások miatt folytat nyomozást a bátonyterenyei rendőrkapitányság.   

A nyomozási bíró február 6-án rendelte el a 38 éves férfi bűnügyi felügyeletét, ő azonban a tiltás ellenére 12-én elment Mátraverebélybe, hogy kábítószert vásároljon. A mozgását nyomon követő technikai eszköz rögzítette a kijelölt zóna elhagyását, a rendőrségnek riasztást adott, így a hatóság rövidesen igazoltatta és elfogta a férfit, aki először az eltávozás tényét is tagadni próbálta.  

A nyomozási bíró a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében - az ügyészi indítvánnyal egyezően - szükségesnek tartotta a legsúlyosabb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését, mivel a gyanúsított a bűnügyi felügyelet szabályait újabb bűncselekmény elkövetése érdekében szegte meg - közölte a főügyész.

atv.hu

További belföldi híreink