Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-20 08:17:00

Bekérették Magyarország svédországi nagykövetét

Bekéretik szerdán a svéd külügyminisztériumba a magyar nagykövetet, Müller Adriennt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Annika Strandhäll svéd társadalombiztosítási miniszter irányába tett kijelentései miatt - közölte kedd este Pezhman Fivrin svéd külügyi szóvivő a helyi közszolgálati rádióban.

Bekérették Magyarország svédországi nagykövetét
Simicskó István volt honvédelmi miniszter és Müller Andrienn nagykövetasszony

A találkozó szerdán lesz - mondta Fivrin. Az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett családvédelmi akciótervről Annika Strandhäll azt a megjegyzést tette közzé a Twitteren, hogy "riasztó, ami Magyarországon történik". "Most azt akarja Orbán, hogy több +igazi+ magyar gyermek szülessen", s üzenetében továbbá azt állította: mindez a 30-as évek Németországát idézi, és a kormány kihasználja a magyar nőket.   

A magyar külügyminisztérium válaszul bekérette a svéd nagykövetet, hogy tiltakozzon Strandhäll szavai ellen.   

Semjén Zsolt "szegény beteg teremtménynek" nevezte a svéd tárcavezetőt. "Magyarországnak mit kellene akarnia, ha nem azt, hogy Magyarországon magyar gyerekek szülessenek (...) Amit az a szegény teremtés mondott, az maga az aberráció" - idézte Semjént az SVT svéd televízió.   

Fivrin hangsúlyozta: éppen ez a kijelentés adott okot a magyar nagykövet bekéretésére a külügyminisztériumba. "Elfogadhatatlannak tartjuk ezt a kijelentést" - húzta alá a svéd külügyi szóvivő.

atv.hu

További belföldi híreink