Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-19 21:24:00

Riasztópisztollyal lövöldözött a parkoló őrre egy pécsi férfi, mert meg akarták büntetni

Két év négy hónap szabadságvesztésre, valamint korábbi felfüggesztett másfél éves büntetésének letöltésére kötelezte a bíróság azt a férfit, aki tavaly tavasszal egy riasztópisztollyal többször rálőtt egy parkoló őrre Pécsen. A férfi egy boltba ment be, és azért lett ideges, mert a parkolójegy nélküli autóját a parkoló őrök meg akarták büntetni. Kirohant a boltból és rátámadt az intézkedő emberekre. Először ütött, azután lőtt.

Riasztópisztollyal lövöldözött a parkoló őrre egy pécsi férfi, mert meg akarták büntetni

Az ajtón kívül az autójánál jelent meg egy parkoló őr, aki látta, hogy nem vett jegyet a sofőr. Ebből indult a vita, aminek a vége az lett, hogy a jegy nélkül parkoló autós a közben odaérkező parkoló őröket szidta és megtámadta. A férfi először egy nőt ütött meg, majd az autóból elővette a riasztó fegyvert és azzal több célzott lövést adott le a parkoló őrökre.

A férfi azóta megbánta tettét és már nagyon sajnálja, hogy akkor agresszíven viselkedett az intézkedő parkoló őrökkel szemben.

A bíróságot a bocsánatkérés nem nagyon hatotta meg, három rendbeli súlyos testi sértés miatt bűnösnek mondta ki a lövöldöző férfit.

„A bíróság vádlottat halmazati büntetésül kettő év négy hónap szabadságvesztésre és három közügyektől eltiltásra ítéli” – ismertette Palotai Gabriella, bíró.

A bíróság arról is rendelkezett, hogy a támadás óta letartóztatásban levő férfinek egy korábbi felfüggesztett büntetését is le kell töltenie, ami azt jelenti, hogy további másfél évet kell börtönben töltenie. Az ítélet nem jogerős.

atv.hu

További belföldi híreink