Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-17 14:28:00

"Orbánt megválasztották" - mondta Weber és megint megvédte a Fideszt

Megint megvédte Orbán Viktor és a Fideszt Manfred Weber, a néppárt csúcsjelöltje. Münchenben azt mondta, Orbánt megválasztották, ezt tiszteletben kell tartani. De David Cameront és a Brexitet is felhozta, a legnagyobb félelme az EU megosztása - mondta a bajor politikus.

"Orbánt megválasztották" - mondta Weber és megint megvédte a Fideszt

Megint megvédte Orbán Viktor és a Fideszt Manfred Weber, a néppárt csúcsjelöltje, pedig záporoztak rá a kérdések a Fidesz miatt a müncheni biztonságpolitikai konferencián (MSC). A kelet-európai biztonságpolitikai panelbeszélgetésen - a Politico helyszíni tudósítása szerint a hallgatóság megpróbált nyomást gyakorolni Weberre, amikor egymás után több kérdést is feltettek neki arról, hogy az Európai Bizottság elnökeként, hogyan tudná megőrizni az uniós értékeket úgy, hogy közben a Fidesz még a pártcsalád tagja.

Weber válasza úgy hangzott, hogy úgy lehet harcolni az értékeinkért, ha azokat a mai Európai Unióban alkalmazzuk is - ezért is szavazta meg a Magyarországgal szemben elindított 7-es cikkely szerinti eljárást. Nincs különleges elbánás - tette hozzá az Európai Néppárt parlamenti frakcióvezetője. "Csak akkor tudjuk megvalósítani az értékeinket, ha párbeszédet folytatunk... és tiszteletben tartjuk a magyarországi választások eredményét. Orbánt megválasztották" - reagált a kérdésekre.

Amikor újra feltették neki a kérdést, a Fidesz EPP-ből való kizárásának a következményére figyelmeztetett: "David Cameron kivezette a konzervatívokat a Néppártból, és meg is kaptuk érte a Brexitet. A legnagyobb félelmem az, hogy ha most megosztjuk Európát, a végén megosztjuk az Európai Uniót is".

Amikor harmadszorra is megkérdezték Orbánról, Weber elismerte, hogy jogos a kérdés, de mindenkit arra kért: ugyanazzal az intenzitással taglalják a más országok esetében előforduló ugyanolyan problémákat is. "Várjuk ki a 7-es cikkely szerinti eljárás végét" - mondta végül, mert akkor Orbánnak változtatnia kell.

Ajánlom

További belföldi híreink