Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-17 18:29:00

"A fiatalok láthassák Európát, de válasszák Magyarországot" - kampánynyitót tartott a Momentum

Guy Verhofstadt is küldött egy videóüzenetet.

"A fiatalok láthassák Európát, de válasszák Magyarországot" - kampánynyitót tartott a Momentum

Vasárnap délután, jelképes időpontban, a negyedmillió NOlimpiás aláírás leadásának második évfordulóján indította el a Momentum az Európai Parlamenti választási kampányát, írta a párt a közleményében.

Az eseményen Fekete-Győr András, a párt elnöke kiemelte, hogy a májusi választáson nem csak Európa, de Magyarország jövőjéről is döntünk. Hozzátette: felhatalmazást kért arra a munkára, ami még nem lett rendesen elvégezve, mert Orbán Viktor menthetetlenül a múltban ragadt.

“Mi másról szólhatna a kampány, mint a közös jövőnkről. Azért fogunk dolgozni, hogy a fiatalok láthassák Európát, de válasszák Magyarországot. Azért fogunk dolgozni, hogy a családok pihenni, nyaralni járjanak külföldre, ne pedig kényszerből dolgozni. Számunkra ez arról szól, hogy milyen országba fognak születni a gyerekeink, unokáink. Senki nem akarja nálunk jobban, hogy ez az ország minél boldogabb hely legyen, és senki nem fog nálunk keményebben küzdeni érte. Mi mind hisszük, hogy Magyarország jövője Európában van, és hogy minden magyar számára elérhető az európai jövő.

Mert mind magyarok vagyunk, de európai jövőt érdemlünk.”

- mondta az elnök.

Cseh Katalin szerint a zsebre tett pénzek és a kukába dobott értékek miatt nincsen se jólét, se szabadság:

“Egy másféle Magyarországot kell képviselnünk otthonunkban, Európában. Nem várhatunk senki másra - a saját kezünkbe kell vennünk a sorsunkat. Szükség lesz olyanokra, akik megállítják az ámokfutókat. Szükség lesz olyanokra, akik a múltból a jövőbe vezetnek. Szükség lesz olyanokra, akik összetartják, nem széthúzzák Európát. Szükség lesz olyanokra, akik Magyarország hangja lesznek Európában, és Európa hangja lesznek Magyarországon. Szükség lesz olyanokra, akik új életet lehelnek az Európai Álomba. Egy európai jövőhöz másféle Magyarországra, és másféle Európára van szükségünk!”

 - fejtette ki a Momentum EP-listavezetője.

A kampánynyitóra Guy Verhofstadt is küldött egy videóüzenetet, az ALDE frakcióvezetője hangsúlyozta: ez a választás nem csak Európáról, hanem Magyarország jövőjéről is szól. Arról, hogy Magyarország merre halad tovább: vissza a múltba, vagy előre a jövőbe. A volt miniszterelnök szerint a Momentum felelőssége meggyőzni minél többeket arról, hogy egy erős, összetartó Európa felé kell elmozdulnunk.

- szerepel a közleményben.
atv.hu

További belföldi híreink