Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-16 08:50:00

Újabb részletek: Korábban bankot rabolt a szökevény rab

Nem mindennapi autósüldözés volt pénteken Budapesten, miután egy rab olajra lépett a a Fővárosi Törvényszékről. A Blikk közben kiderítette, hogy Sz. Károly ugyanaz a férfi, aki 2017-ben, miután megkísérelt kirabolni egy kőbányai bankfiókot, menekülni próbált, ám egy kisteherautó elgázolta.

Mint ismert, pénteken rendőrök üldöztek egy szökött rabot, miután ő a Fővárosi Törvényszéken elvette egy őr fegyverét, majd kereket oldott. A férfi menekülés közben többször elsütötte a pisztolyt. Végül, 36 perces hajsza után a zsaruknak sikerült leteríteni Sz. Károlyt: a bűnözőt életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították.

A Blikk információi szerint ő volt az a férfi is, aki 2017-ben, miután megkísérelt kirabolni egy kőbányai bankfiókot, menekülni próbált, ám egy kisteherautó elgázolta. Sz. akkor 9 év börtönt kapott fegyveres rablásért. Most egy kisebb súlyú bűncselekmény miatt vitték zárkájából a bíróságra: 1 év 1 hónap börtönt kapott, garázdaság és rongálás miatt. Sz. azonban nem törődött bele a döntésbe: a tárgyalóteremben elvette az egyik őr fegyverét, túszul ejtette a törvényszék egyik biztonsági őrét, akit végül az épület előtt elengedett. Ámokfutása azonban itt nem ért véget. Megállított egy Nissant, aminek 63 éves sofőrjére szegezte a fegyvert, és arra kényszerítette, hogy hajtson el.

A rendőrség valóságos hajtóvadászatot indított Budapest utcáin. Végül a Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél sikerült véget vetni az üldözésnek. Egy kisebb tűzharc után végül a férfit 36 perccel szökése után a rendőrök ártalmatlanították. Mivel Sz. Károly a felszólítás ellenére sem adta meg magát, több célzott lövést adtak le rá. Úgy tudjuk, az akció során 25 lövés dördült, ebből 7 a menekülő Sz. Károly testébe fúródott. A férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Szökött rab: Hajtóvadászat és lövöldözés Pest utcáin


atv.hu

 

Ajánlom

További belföldi híreink