Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-02-15 20:30:00

Szijjártó bekérette a budapesti svéd nagykövetet

Bekérették a budapesti svéd nagykövetet a Külgazdasági és Külügyminisztériumba a svéd szociális ügyekért felelős miniszter Magyarországot bíráló megjegyzése miatt, közölte pénteki sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter - írja a 24.hu.

Szijjártó bekérette a budapesti svéd nagykövetet

Annika Strandhäll svéd szociális ügyekért felelős miniszter azt a megjegyzést tette közzé a Twitteren, hogy riasztó, ami Magyarországon történik. Most azt akarja Orbán, hogy több igazi magyar gyermek szülessen. A politika bűzlik a ’30-as évektől, és jobboldali populistaként ködösíteni kell, hogy ez a fajta politika milyen következményekkel jár arra az önállóságra nézve, amiért a nők küzdöttek.

A külügyminiszter közölte, megengedhetetlen az a hangnem, amelyet a svéd miniszter használt. A tárcához bekéretett nagykövetnek elmondták, hogy elfogadhatatlannak tartják a svéd miniszter kijelentését.

A diplomata a magyar álláspontot tudomásul vette, és ígéretet tett, hogy továbbítja – mondta a miniszter.

Megerősítette, hogy a svéd és a magyar kormány hozzáállása ellentétes Magyarország a családokra költi a pénzt, Svédország pedig a migránsokra – ismételte el ugyanazt Szijjártó Péter, amit már csütörtökön is elmondott.

atv.hu/24.hu

További belföldi híreink