Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-31 09:51:00

"Az ÁSZ független a pártpolitikától, nem vesz részt a pártpolitikai küzdelmekben"

A szervezet szerint garantálva vannak a jogállami keretek és a demokratikus normáknak való megfelelés.

"Az ÁSZ független a pártpolitikától, nem vesz részt a pártpolitikai küzdelmekben"

Közleményt juttatott el az MTI részére az Állami Számvevőszék.

"Az Állami Számvevőszék az ellenőrzéseit szigorú, nemzetközi szakmai standardok alapján, transzparens módon, minden egyéb szervezettől - így a kormányzattól és a pártoktól - függetlenül, a jogállam keretei között végzi.

Az ÁSZ független a pártpolitikától, nem vesz részt a pártpolitikai küzdelmekben, ellenőrzési tevékenysége során nem mérlegel pártpolitikai szempontokat.

Ellenőrzései során az ÁSZ mindenben a vonatkozó törvényi előírások szerint, a jogállam védelme, a törvényi előírások betartása érdekében jár el, és a vonatkozó törvények keretei között minden párt számára ugyanazt a jogszabályok szerinti eljárást biztosítja.

Az ÁSZ minden pártot azonos törvényi előírások alapján és eljárási szabályok szerint ellenőriz. Pontosan ez az, ami garantálja a jogállami kereteket, illetve a demokratikus normáknak való megfelelést.

Ahogy a pártokat érintő ellenőrzésekért felelős Holman Magdolna, az ÁSZ főtitkára a hvg.hu oldalon 2019. január 24-én megjelent interjúban hangsúlyozta: "Mi egy tükröt tartunk az ellenőrzött szervezetek elé. Lehet, hogy nem tetszik, amit látnak benne, de nem az a megoldás, hogy összetörik a tükröt, hanem az, hogy betartják a törvényi előírásokat."

atv.hu/MTI

További belföldi híreink