Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-27 08:37:00

A Kétfarkú Kutyapártra is lecsapott az Állami Számvevőszék

A Párbeszéd és a Momentum után az MKKP költségvetési támogatásának felhasználását is problémásnak találta az ÁSZ.

"A párt a jelölő szervezetnek járó költségvetési támogatást nem szabályszerűen használta fel. A választási kampány költségeire vonatkozó korlátozás betartása tekintetében nem volt átlátható és elszámoltatható. A tiltott támogatásra vonatkozó finanszírozási tilalmak betartása nem volt átlátható és elszámoltatható. Az egyéni jelöltek által a a párt javára lemondott költségvetési támogatás felhasználása szabályszerű volt"

- írta az Állami Számvevőszék a Kutyapártnak.

A párt a honlapján és a Facebookon is reagált, azt írják:

"5 nap helyett csak 8 nap alatt tudtuk leadni a 176 430 oldalas elszámolást, az Állami Számvevőszék pedig úgy tesz, mintha nem kapott volna tőlünk semmit. Az ÁSZ-al beszélni fél éve nem sikerül: emailekre nem válaszolnak, telefont nem veszik fel"

Hasonló problémáról számolt be korábban az ATV Heti Napló című műsorában a Párbeszéd és a Momentum is.

Bár az ÁSZ jelentéstervezetét nem szabad nyilvánosságra hozni, az MKKP válaszai elérhetőek a honlapon, mindenki belenézhet a PDF-be.

A Kutyapárt fél éve nyílvános elszámolását is meg lehet nézni.

"Az ÁSZ kért még olyan nyilatkozatokat, amiben a nem pénzbeli támogatásokról nyilatkozunk, a nem pénzbeli támogatások értékeléséről,  a vagyonhasznosítási szerződésekről Ilyenek nem voltak, ezért ezekre nemleges nyilatkozatot adtunk le"

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink