Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-24 21:36:00

Teljes a szemétkáosz, a kormány bármikor átvenné a kezelést

Budaörstől is átvenné a katasztrófavédelem a szemétszállítást, ha a város nem képes a feladat ellátására - így reagált a miniszterelnökséget vezető miniszter arra, hogy Budaörs polgármestere jelezte, kifolyik a szemét a városi kukákból. Budaörs hulladékszállítását azonban nem a város, hanem az érdi hulladékszállító végzi, amely Wittinghoff Tamás szerint a gödöllői Zöld Hídhoz hasonlóan lehetetlen helyzetben van.

Teljes a szemétkáosz, a kormány bármikor átvenné a kezelést

Egy hónapja tömik már a szelektív kukákat az egyik budaörsi utcának a lakói – ekkor voltak utoljára ürítve az edények. Van, aki azért aggódik, hogy a kommunális hulladék is a nyakukon marad. Az állami hulladékszállító ugyanis a szemétdíjat is esetlegesen szedi be, a lakók legalábbis most kapták meg a tavalyi, harmadik negyedévi számláikat.

A miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely szerint

a számlázási gondok sehol máshol nem veszélyeztették a szemétszállítást, mint a Gémesi György vezette Gödöllőn, és Budaörsön, ahol pedig Wittinghoff Tamás a polgármester.

„Ebből mindenki olyan következtetést von le, amilyet akar, de ha egy cég nem képes ellátni ezt a tevékenységet, akkor a katasztrófavédelem ugyanúgy megoldja, ahogy azt egyébként decemberben megtette. A kormány készen áll arra, hogy átvegye a szemétszállítást, amennyiben erre Budaörs cége nem képes – közölte Gulyás a mai Kormányinfón.

Csahogy Budaörsről egy ideje már nem a város cége, hanem az érdi térségi ellátó szállítja – vagy nem szállítja - el a szemetet. Wittinghoff Tamás szerint pedig az érdi szolgáltató a hulladékkezelés rendszerének központosítása miatt hasonló helyzetben van, mint korábban a gödöllői Zöld Híd.

„Nincs sem eszköz, sem megfelelő személyi állományuk arra, hogy ezt a feladatot ellássák. Az önkormányzat, pedig ha szeretné megoldani azt az őrületet, ami itt Budaörsön is a karácsonyt, illetve az újévet követően itt kialakult, nem teheti meg, mert a törvény tiltja, hogy mi a szemetet elszállítsuk – magyarázta a budaörsi polgármester. 

Az ATV Híradó kereste az ügyben az állami hulladékszállító céget, de nem válaszoltak.

Újra indul a szemétkáosz?

 

További belföldi híreink